FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 12/03/2024

Pierra Menta olímpica

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

El gener del 2020 sempre quedarà gravat a la memòria dels amants de l’esquí de muntanya a Catalunya. Aquell inici de l’any padèmic, quatre joves esportistes de muntanya, van ser pioners en penjar-se medalles olímpiques. A Lausana i en uns JJOO de la joventut Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer (AE Mountain Runners) i Marc Ràdua (CEPS) feien història i portaven cap a casa les primeres medalles per a Catalunya en uns JJOO d’hivern.

Quatre anys més tard i en aquest any olímpic París, dos dels medallistes a Lausana, Ot Ferrer i Marc Ràdua, formaran equip per a disputar el que és el “Tour de France” de l’esquí de muntanya, la Pierra Menta.

La 38a edició de la cursa de les curses de l’esquí de muntanya portarà a un equip de la selecció catalana fins a Arêches-Beaufort per disputar aquesta nova temporada dins la prova francesa que serà la segona de la Grande Course.

El cartell d’aquesta edició és d’aquells d’any de luxe. Ot Ferrer i Marc Ràdua es trobaran amb les millors parelles del món en categoria masculina. Els veterans francesos Xaver Gachet i William Bon Mardion encapçalaran una llista on destacaran Matteo Eydallin fent parella amb Thibault Anselmet, els italians Robert Antonioli i Davide Magnini, Max Drion du Chapois i Nadis Maguet, Mathéo Jacquemond amb Jakob Herrmann o François d’Haene i Gedeon Pochat.

En categoria femenina les grans favorites seran les franceses Axelle Gachet-Mollaret-Emily Harrop que poden tenir en les italianes Alba de Silvestro-Giulia Murada una de les seves principals rivals. A més a més Célia Perillat-Pessey-Lorna Bonnel, Léna Bonnel-Candice Bonnel o Caroline Ulrch-Thibe Deseyn es pefilen per lluitar pels llocs de privilegi d’aquesta edició.

En total seran 4 dies amb 10.000m de desnivell D+ i superant punts emblemàtics com cim del Grand Mont on les esquelles i la fondue tornaran a ser protagonistes d’aquesta edició.

Diuen que la Pierra Menta mai és una cursa més, que sempre recordes la teva primera experiència en el que s’etiqueta com la millor cursa per etapes d’esquí de muntanya del món.  Aquest serà el debut, aquesta temporada, de la selecció catalana d’esquí de muntanya en l’àmbit internacional. L’última aparició de la selecció catalana a la Pierra Menta va ser la temporada 2019 amb un equip femení format per Clàudia Sabata i Maria Illa que va aconseguir una meritòria novena posisió. L’any anterior al 2018, un equip amb Marc Pinsach i Oriol Cardona va aconseguir la quarta posició en la classifiació general final. Un Cardona que l’any 2014 fent parella amb el suís Remí Bonet es va emportar la victòria en catergoria junior a la cursa francesa.

Aquest dimecres es donarà el tret de sortida des d’Arêches-Beaufort d’una Pierra Menta que finalitzarà el pròxim dissabte 16 de març en terres del Beaufortain.