FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/03/2019

Pierra Menta de primeres experiències per la Selecció Catalana

Esquí de muntanya

Diuen que la Pierra Menta mai és una cursa més, que sempre recordes la teva primera experiència en el que s’etiqueta com la millor cursa per etapes d’esquí de muntanya del món.  Aquest serà el debut aquesta temporada de la Selecció Catalana d’esquí de muntanya que també s’estrena així a la Grande Course .

Ho farà amb un sol equip a causa del Mundial que s’està disputant a Villars-sur-Ollon (Suïssa) però amb la intenció de buscar la primera experiència en competició de gran nivell per parelles, de dues de les joves promeses de l’esquí de muntanya català, Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), tercera de Catalunya de d’esquí de muntanya vertical, i l’actual campiona de Catalunya d’esquí de muntanya individual, Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà).

La cita de Sabata i Illa serà a la regió de la Beaufortain a la Savoia, escenari del ‘Tour de França’ de l’esquí de muntanya: la Pierra Menta, amb passos tan llegendaris com el del cim del Grand Mont on els espectadors formen part del paisatge de la prova per execel·lència de l’esquí de muntanya mundial.

Aquest dimecres es donarà el tret de sortida des d’Arêches-Beaufort i els participants hauran de superar un desnivell positiu de 2.395m amb tres grans ascensions i amb el Passage du Dard, (1.158m) de desnivell, com a principal escull, situat pràcticament només començar l’etapa.

Fotografia de la presentació de la selecció catalana d’esquí de muntanya Foto:David Ariño

Tot i la coincidència amb el Mundial de l’especialitat, Sabata i Illa es trobaran davant a noms il·lustres de l’esquí de muntanya. La veterana francesa  Laetitia Roux farà equip amb la suïssa Severine Pont Combe i es perfilen com a grans favorites a la victòria final.

Les italianes Martina Valmassoi i Elena Nicolini, les franceses Adele Milloz i Sophie Mollard, l’eslovaca Mariana Jagercikova i la francesa Valentine Fabre, la noruega Malene Blikken Haukøy i l’austríaca Veronika Mayerhofer i les italianes Katrin Bieler i Giorgia Falicett, completen el quadre d’honor de les principals aspirants.

Clàudia Sabata i Maria Illa debutaran a la Pierra Menta i es marquen com a principal objectiu arribar el pròxim dissabte a Arêches-Beaufort com a finalistes de la prova. Les dues joves esquiadores de muntanya podran comprovar en primera persona l’alt nivell competitiu d’una de les curses mítiques de l’esquí de muntanya.

La Selecció Catalana no tindrà equip masculí en aquesta edició després de veure com a la darrera Pierra Menta  Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca)  van aconseguir  sumar un més que meritori quart lloc a la general final.