FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/06/2017

Picurt’ arriba amb 75 films de més de 20 països diferents

Cultura

La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus ‘Picurt’ celebrarà la seva 11a edició del 20 al 24 de juny a Artedó, la Seu d’Urgell, Andorra i Alàs.

Un cop passada la dècada d’existència, el festival es consolida com una mostra competitiva de cinema, amb 75 films nacionals i internacionals sobre els Pirineus i la cultura de muntanya d’arreu del món. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món, com el Banff Mountain Film Festival de Canadà o el Trento Mountain Film Festival d’Itàlia. França, Índia, Argentina, Turquia, Mongòlia, Estats Units, Xina, Perú, Bratislava o Pakistan són alguns dels més de 20 països que participaran en aquesta edició.

‘Picurt’ 2017 presenta novetats en els premis de la Secció Oficial, on 25 films es disputaran els quatre premis que atorga el festival. Es mantenen el Premi Gall Fer Pirineus – Ciutat de La Seu d’Urgell, el Premi Gall Fer Andorra – Ecologia i el Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del Món. Enguany el quart premi serà el Gall Fer Vall Nord d’esports.

El nombre d’espais es manté: Andorra acollirà la secció de cinema recuperat i projectarà films de la secció oficial d’ecologia i esports, mentre que Artedó, Alàs i la Seu d’Urgell continuen sent un espai de projeccions i activitats.

Per commemorar aquests 11 anys de ‘Picurt’, la mostra presenta la performance dels Comediants “Elogi de l’Arbre“, que endinsarà el públic dins de la roureda d’Artedó i també pels carrers de la població. El director convidat del certamen serà el català Marc Recha que rebrà un guardó en homenatge a tota la seva aportació cinematogràfica.

 

Programació destacada

Alguns dels títols destacats d’enguany són Laila Peak, de Javier Álvaro, amb la història de dues generacions d’alpinistes disposades a escalar aquesta agulla de més de 6.000 metres; K2 and the invisible footmen, de Lara Lee, una crònica de la vida dels portejadors enginyosos que fan possible l’ascens del K2, o l’alemanya Alaska, de Christopher Stoeckle, que va guanyar un premi al millor llargmetratge el 2015 a l’Ushuaia Film Festival d’Argentina.

Un altre títol que també serà projectat durant el festival i que ha guanyat distincions a Argentina, Itàlia, Estats Units i Mèxic -on va guanyar el premi a Millor Llargmetratge Documental Internacional- és Arreo, de Tato Moreno.

En esports hi ha Lhotse el fill gran, de Quim Hernández, guanyadora en categoria amateur de la Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí.

Podeu consultar la programació completa aquí.