FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/03/2017

Common Ground’ i ‘Lhotse el fill gran’, guanyadors de la Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya

Cultura

La Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí ha tancat amb èxit la seva 20a edició després de dues setmanes d’activitat a la Farinera del Clot, a Barcelona. Un cop finalitzada el que l’organització considera la 1a etapa (1997-2017), aquesta ha fet una valoració molt bona dels resultats, ja que estan “molt satisfets de la resposta participativa i dels treballs presentats, amb una alta qualitat fotogràfica i audiovisual al llarg d’aquests 20 anys”.

La mostra ha aglutinat una exposició de fotografia i dos concursos: Un de fotografia i un de projeccions d’audiovisuals, dividit en la categoria professional i en l’amateur, on s’han projectat 17 documentals i pel·lícules. L’objectiu que es buscava era donar l’oportunitat als amants del món de la muntanya i de la càmera de mostrar els seus dots artístics.

El curt ‘Common Ground‘, de Jordi Canyigueral, ha estat la projecció audiovisual guanyadora en la categoria professional. Un viatge a Sibèria amb la intenció de descobrir i escalar algunes de les parets més remotes del planeta. El segon premi ha estat per “La Lluita d’Arnau“, d’Albert Barceló. Un documental que recull l’ascensió solidària al Khan Tengri (7.010 m) a favor de la investigació de la malaltia de l’Arnau.

En la categoria amateur, el relat de l’ascensió de l’alpinista Xavi Àrias al Lhotse (8.516 m) ha estat la guanyadora, ‘Lhotse, el fill gran‘, de Joaquim Hernández. Aquest també ha estat seleccionat darrerament per projectar-se al prestigiós Llanberis Adventure & Mountain Film Festival, a Anglaterra. El segon premi ha estat ex aquo, per “Vallirana, bressol de l’espeleologia catalana” i “Un viatge sota l’horitzó“, tots dos de Víctor Ferrer. El primer títol narra la història i exploracions de la Secció Espeleològica Ordal del Centre Excursionista Vallirana, mentre que el segon descobreix les millors coves i avencs del món.

20 anys de divulgació excursionista

La mostra, que compleix el 20è aniversari, va néixer d’una iniciativa conjunta entre l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Sant Martí – i l’Agrupació Excursionista Icària, la Colla Excursionista La Senyera, el Foment Martinenc i la Unió Excursionista Sant Martí de Provençals.

La finalitat de la cita és la divulgació, el coneixement, la dinamització del món excursionista, el seu entorn, el respecte a la muntanya per part de tothom i crear un espai de debat.

Fotos / Manobcn-photo