FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ramon Ferrer
Foto: Ramon Ferrer

Notícies - 09/11/2021

Paüls acull el 56è Camí de Muntanya de la Va Vegueria

Terra Alta Excursionisme Entitats

Paüls (Baix Ebre) ha acollit aquest 7 de novembre el 56è Camí de Muntanya de Va Vegueria de la FEEC. La diada va tenir el seu punt de partida i arribada a l’emblemàtic bosc de Sant Roc.
Tot i el fort vent i les baixes temperatures, prop de 200 participants van poder gaudir d’una gran jornada de muntanya recorrent bona part dels senders i cims més icònics del territori.

Una diada per a tothom

En total van realitzar-se 3 recorreguts diferents per a tots els nivells. El primer constava d’una distància de 7 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu, amb pujada fins al Coll del Pla de l’Hedra, on els participants van caminar enmig d’un gran bosc de pins i heures, fins arribar a la Barraca del Jordi, on els esperava un avituallament per recuperar forces i tornar al punt de sortida amb un descens molt agradable.

Foto: Marc Torrado

El segon recorregut, de 9 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, va tenir el mateix inici que l’anterior recorregut fins la Barraca del Jordi, on aquí els participants començaven una primera pujada suau fins al Coll del Pinar Ample i una segona més curta però més intensa fins al cim del Joan Gran, on el vent es deixava sentir amb bastanta força. Des del punt més alt els participants van poder gaudir d’unes vistes espectacular de gran part de les terres de l’Ebre. A partir d’aquí van iniciar el descens primer fins al Coll de l’Avenc i finalment fins al punt de sortida.I per últim, els qui van decidir realitzar el tercer recorregut, de 11 kilòmetres i 900 metres de desnivell positiu, encara els quedava l’ascens fins un dels cims més mítics del territori com és la Punta de l’Aigua, on després de realitzar aquest últim esforç, des del cim van poder gaudir d’unes vistes meravelloses de tot el territori. En aquest punt i a les Clapisses, la baixada que seguia al cim, el fort vent va ser gran protagonista on els participants van tenir que extremar les precaucions per les fortes ratxes.
La jornada va acabar al mateix bosc on tots els participants van poder gaudir d’una botifarrada i dolços típics del poble de Paüls com són les casquetes.