FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 21/12/2022

Ot Ferrer ja juga amb els grans

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Han passat gairebé tres anys i una pandèmia, des de que uns joves catalans van sorprendre a més d’un amb unes medalles olímpiques als JJOO de la Joventut que es van fer a Lusana el gener del 2020.

Aquella lleva d’esportistes de muntanya va marcar una generació que a poc a poc segueix el seu transcurs en l’esdevenir d’aquest esport. Un esport que camina amb pas ferm cap els JJOO de Cortina-Milano de 2026 per a fer el seu debut oficial a la competició olímpica.

Les medalles catalanes que van aconseguir Marc Ràdua (CEPS) i els tres Mountain Runners del Berguedà, Ares Torra, Maria Costa i Ot Ferrer, van suposar una injecció d’optimisme i joventut, en un esport que buscava referents futurs després del pas al costat que anàven fent els icones com; Kilian Jornet, Marc Pinsach, Mireia Miró, Laura Orgué o Clàudia Galícia.

Sota el paraigua sempre de grans noms, com els de Oriol Cardona o Marta Garcia, els joves valors del planter català han anat agafant experiència i quilòmetres aquests anys. Amb l’atenta supervisió de Pau Gómez, Aribau Portillo o Marc Pinsach, el planter d’esportistes d’Esquí de Muntanya del país segueix fent feina a l’ombra per aconseguir la progressió correcte en cada moment. En tot moment des de la cordinació del CTEMC s’ha volgut fugir de qualsevol eufòria i sempre s’ha apostat per tocar de peus a terra amb tots els esportistes del centre.

Ot Ferrer a la Copa d'Espanya a Boí
Ot Ferrer competint a la primera prova vertical de la Copa d’Espanya a Boí d’aquesta temporada. Foto:Xavi Palahí

Aquesta temporada OT Ferrer, Maria Costa i Marc Ràdua, han fet el sal a categoria absoluta tot i mantenir l’etiqueta ‘promesa U23’. Ells conjutament amb el tarragní, Albert Pérez (CE Cersanya Skimo Team), conformen la nova fornada d’esquiadors de muntanya catalans que aquesta temporada lluitaran per fer-se un lloc a la Copa del Món.

Els catalans han mostrat i segueixen mostrant, amb Cardona al capdavant, que la seva gran especialitat és l’esprint. La bona feina feta des de les entitats i des del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya, està donant els seus fruïts des de fa anys.

El berguedà, Ot Ferrer, és un dels noms que aquest inici de campanya ha començat a mostrar el seu potencial. Ferrer s’ha aconseguit situar en el vuitè lloc de l’última cursa esprint disputada a la Copa del Món. El català va sorprendre entrant en el tall de quarts i situant-se a semifinals on es va quedar a dues posicions de col·larse a la final.

Ferrer, que va brillar a la primera prova de la Copa d’Espanya que es va fer a Espot, es va treure l’espineta del debut en categoria absoluta en Copa del Món i va ensenyar les seves credencials per a seguir creixent. Era el primer cop que Ferrer entrava en un top10 absolut en el que ha estat la seva segona prova en la categoria.

El pròxim repte per a l’equip català serà a Morgins (Suïssa) on es disputarà la tercera cursa de la temporada de la Copa del Món. L’objectiu però és més que clar aquesta temporada, seguir aprenent de la competició i arribar en el millor moment possible al Mundial que es disputarà a Boí Taüll a partir del 28 de febrer.

3 membres del CTEMC convocats al Festival Olímpic Europeu

Forni di Sopra a Itàlia serà la seu de la celebració del Festival Olímpic Europeu d’Hivern de la Joventut entre el 24 i 27 de gener de 2023.

Aquest és un esdeveniment multiesportiu bianual pensat pels joves atletes dels 50 països membres de l’associació de Comitès Olímpics Europeus. Aquesta competició se celebra tant a l’estiu, la primera edició del qual va tenir lloc el 1991, com a l’hivern, la qual va començar a disputar-se dos anys després.

Aquesta campanya l’Esquí de Muntanya serà un dels esports participants en el seu camí cap els JJOO i tres jove catalans han entrat a la llista de la convocats de la selecció espanyola juvenil.

Les dues corredores dels Mountain Runners del Berguedà Erola Rocias i Laia Sellés a més a més del membre del CE Mindundis Team, Aaron Álvarez estaran en aquesta cita on es trobaran als millor juvenils europeus de l’esquí de muntanya.