FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 09/12/2019

Pòquer català en el debut olímpic de l’esquí de muntanya

Esquí de muntanya

Ot FerrerMaria Costa i Ares Torra, de l’AE Mountain Runners del Berguedà, i Marc Ràdua, del CE La Pobla de Segur, seran els primers olímpics en esquí de muntanya del país.

Els quatre joves esquiadors catalans han estat convocats per la selecció de la FEDME que competirà el pròxim mes de gener a Lausana en els Jocs Olímpics de la Joventut. La FEDME ha decidit ocupar les quatre places a les que tenia dret amb aquests quatre esquiadors de muntanya de la FEEC, demostrant així l’alt nivell d’aquest esport a Catalunya.

L’Ot, la Maria, l’Ares i en Marc són membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), on segueixen la seva formació constant per continuar evolucionant en el món de l’esquí de muntanya. Els quatre són alguns dels noms que han sonat amb més força a les proves de categories júnior i cadet que s’han realitzat al calendari català, estatal i fins i tot internacional.

El berguedà Ot Ferrer és ara mateix una de les promeses emergents de l’esquí de muntanya a Catalunya i ja ha tastat el que és guanyar un mundial en categoria júnior. La seva manera de competir, tècnicament i psicològicament, l’han portat a ser un dels clars aspirants també en aquests Jocs Olímpics que es faran el mes de gener a Suïssa. L’Ot és un dels esquiadors sortits de l’escola del Mountain Runners del Berguedà que aportarà també a la gironellenca, Ares Torra, que amb només 16 anys serà la més joves de l’expedició, i a la bagenca Maria Costa, que amb 17 anys ja sap el que és pujar a pòdiums catalans i estatal. Els tres esquiadors demostren la bona tasca feta a les escoles de formació de les entitats catalanes en aquest cas del Mountain Runners del Berguedà.

El club berguedà s’ha presentat aquest mateix cap de setmana en societat en una nova mostra de múscul de la seva escola que s’ha convertit en un dels referents de l’esquí de muntanya en l’àmbit europeu.

Ares Torra, Ot Ferrer i Maria Costa, els tres olímpics del Mountain Runners del Berguedà. Foto:Quim P.Casadesús.

Des del pirineu de Lleida, el pallarès Marc Ràdua ha estat el darrer dels quatre en entrar a formar part del CTEMC, provinent de l’esquí alpí. El de Claverol (Pallars Jussà) vol ser una de les sorpreses dels campionats.

El també català Jordi Martín Guillaumes serà el seleccionador de l’equip juvenil de la FEDME en aquests Jocs Olímpics que se celebraran del 9 al 22 de gener de 2020 a Lausana.

Fruit de la feina ben feta

El tècnic coordinador del CTEMC, Pau Gómez, ha destacat el treball dels esportistes del centre i ha posat en valor l’esforç d’aquests per poder arribar a competir al primer nivell.

Per en Pau Gómez és una gran notícia la convocatòria dels quatre esportistes catalans i és una “recompensa que ha d’ajudar a mantenir la línia de treball i seguir donant suport al projecte del CTEMC”. Gómez remarca el potencial que hi ha ara mateix al planter de l’esquí de muntanya a Catalunya i demana eines i recursos per poder treballar aquest potencial.

El mateix Goméz ha posat en valor l’esperit competitiu i la polivalència de l’Ot Ferrer, la disciplina de la Maria Costa, el potencial d’en Marc Ràdua o la constància de l’Ares Torra com a trets diferencials però comuns en la majoria dels integrants del CTEMC.

Cal recordar que en els més de 20 anys d’existència del CTEMC noms com els de Marta GarciaLaura BaletMarc PinsachOriol Cardona o sobretot Mireia Miró i Kilian Jornet, han estat algunes de les fornades que han estat i són autèntics referents de l’esquí de muntanya en l’àmbit internacional.

El CTEMC temporada 18/19 Foto:David Ariño