FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/10/2016

Òscar Cadicah cancel·la l’expedició al Broad Peak

Alpinisme

L’alpinista Òscar Cadiach ha hagut de cancel·lar a darrera hora l’expedició que l’havia de portar aquest octubre al Broad Peak (8.047 metres), el seu 14è vuit mil.

Aquest diumenge al matí, els tarragonins Òscar Cadiach i Raffa Olivier havien de volar fins a Islamabad (capital del Pakistan), fent escalada a Istanbul (Turquia), però de matinada han decidit cancel·lar el projecte per raons majors.

L’alpinista tarragoní ha rebut aquesta nit una comunicació des del Pakistan, on la seva agència li ha fet saber que no li podia garantir disposar d’un oficial militar d’enllaç immediatament a la seva arribada a Islamabad. Totes les expedicions estan obligades a portar aquest militar, que els acompanya en tot el recorregut. L’agència ha adduït que els militars “estan per altres raons majors” i que per aquest motiu no podien de confirmar al 100% la disponibilitat. Aquest imprevist d’última hora podria tenir relació amb la intensificació del conflicte al Caixmir entre l’Índia i el Pakistan.

En vistes de la imprevisibilitat, i abans de veure’s a Islamabad amb una demora de setmanes –el que hagués fet empitjorar les condicions meteorològiques a la muntanya complicant l’ascens- Cadiach ha decidit cancel·lar l’expedició.