FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/06/2017

Òscar Cadiach viatja al Karakoram per retrobar-se amb el Broad Peak

Alpinisme

Òscar Cadiach viatja cap al Pakistan el diumenge 11 per retrobar-se per cinquena vegada amb el cim principal del Broad Peak (8.047 metres). El tarragoní farà cordada amb Ali ‘Sadpara’, l’alpinista paquistanès del primer Nanga Parbat hivernal de la història. ‘Sadpara’ és actualment l’escalador més fort amb que compta Pakistan.

El darrer intent de Cadiach al Broad Peak va ser l’agost del 2016 formant cordada amb el malagueny Lolo González, amb qui ha fet els tres darrers intents del cim. Després de 54 dies a les muntanyes del Pakistan al massís del Karakorum, les condicions meteorològiques i l’acumulació de neu a cotes altes van tornar a impedir que l’alpinista català arribés al cim.

En un dels atacs, els expedicionaris van arribar a 50 metres del coll, a uns 7.800 metres, però els separava un tram molt exigent i, superat aquest avant cim, a 8.025 metres, els esperava l’aresta final fins al cim, que no van poder assolir.

Amb l’ascensió al Broad Peak, Òscar Cadiach busca tancar el seu projecte de coronar els 14 vuit mils més alts del planeta, i es convertiria en el segon català en aconseguir-ho després de Ferran Latorre.