FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/09/2016

Òscar Cadiach farà cordada amb Ali ‘Sadpara’ al Broad Peak

Alpinisme

Òscar Cadiach ha anunciat finalment amb qui farà cordada en el nou intent al Broad Peak aquesta tardor. L’ascendirà al costat d’Ali ‘Sadpara’, l’alpinista paquistanès del primer Nanga Parbat hivernal de la història. ‘Sadpara’ és actualment l’escalador més fort amb que compta Pakistan.

L’alpinista de 39 anys ha trepitjat el cim, entre d’altres, de quatre del cinc vuitmils del seu país. Destaca l’ascencs hivernal del febrer d’enguany al Nanga Parbat, el basc Álex Txikon i l’italià Simone Moro. ‘Sadpara’ també ha coronat el Gasherbrum II, i el GI. Aquest últim és el darrer vuit mil que va assolir Òscar Cadiach, el juliol de 2013, amb Patxi Goñi. Va ser la muntanya número 13, i la que li obria les portes pels successius intents a un Broad Peak. ‘Sadpara’ ha fet cim dues vegades en aquesta muntanya de 8.047 metres.

No és la primera vegada que Cadiach ascendeix un vuitmil durant la tardor. Ja va fer el seu tercer vuit mil principal, el Shisha Pangma, un 4 d’octubre de 1993; o el Manaslu, el 4 d’octubre de 2011. A partir d’aquest cim se li obria una molt bona ratxa, i en un any natural coronava quatre dels sis vuit mils pendents, el seu ‘hat trick’ alpinístic català.