FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/11/2013

Òscar Cadiach engega el projecte “14+1×8000 Himalayan Challenge”

Alpinisme

L’alpinista i guia Òscar Cadiach ha presentat el seu projecte “14+1×8000 Himalayan Challenge” a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, el dimecres 27 de novembre. El projecte de Cadiach es centra en assolir els catorze vuit mils principals, dels qual n’ha aconseguit tretze, i només li falta el Broad Peak (8.047 metres). L’ascensió a aquest cim està prevista per la primavera-estiu del 2014. Per altra banda, el “+1” es refereix al repte de fer la Gran Travessa de la Via Làctia, la qual passa pel Nepal i el Tibet, i que té previst realitzar també a la primavera del 2014.

L’alpinista ha engegat una campanya de micromecenatge, amb la qual pretén finançar una part de la seva expedició. Els col·laboradors podran rebre, amb la mínima aportació (10 euros), una postal des del Camp Base del Gyachung Kang (7.952 metres) o la possibilitat de sortir a la pel·lícula que l’alpinista rodarà sobre aquesta aventura, a mesura que augmenti l’aportació.

Per presentar aquest projecte, l’alpinista va organitzar un acte a l’Antiga Fàbrica Damm on va explicar el seu repte acompanyat del meteoròleg Daniel Ramírez i el secretari general d’Esports deÒscar Cadiach i Daniel Ramírez a l'acte de presentació la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, que va donar suport a la iniciativa. El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, va acudir a la presentació, així com diverses personalitats destacades de l’àmbit de l’alpinisme i l’escalada.

Durant l’acte es va oferir un petit concert a càrrec de la pianista internacional Maria Parra, deixeble d’Alícia de Larrocha. També s’hi va passar, en primícia a la ciutat de Barcelona, la pel•lícula “Més enllà del Kumbakharna” i, en acabar, es va oferir un berenar de forquilla.