FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Oriol Cardona competint amb la selecció catalana. Foto: Xavi Palahí
Oriol Cardona competint amb la selecció catalana. Foto: Xavi Palahí

Notícies - 20/02/2023

Oriol Cardona ho deixa tot a punt abans del Mundial de Boí

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) és amb totes les lletres grans el nom propi de l’Esquí de Muntanya català des de fa algunes temporades. Aquest banyolí de 28 anys, arriba a la seva maduresa esportiva després d’haver cremat les etapes de formació sempre situat a l’èlit de l’Esquí de Muntanya català, estatal i europeu.

El petit de la nissaga dels Cardona es va fer gran aquell 2018 quan en el seu primer any d’absolut va aconseguir tancar la Copa del Món amb una més que meritòria tercera posició a la classificació general combinada.

La seva regular participació a la Copa del Món l’han portat a convertir-se en un dels fixes en els top ten de la competició i en un dels grans dominadors de la categoria esprint. Cardona de fet és actualment el campió d’Europa d’aquesta disciplina, títol que va aconseguir a l’europeu celebrat a Boí-Taüll el passat 2022.

Aquesta temporada el clar objectiu de l’Oriol Cardona també passarà per Boí. Els mundials d’Esquí de Muntanya començaran aquest pròxim dilluns 27 de febrer a l’estació catalana i l’esportista gironí és un dels grans favorits en la modalitat esprint i un dels noms a tenir en compte també en la cursa de relleus mixtes on farà parella amb l’andalusa Ana Alonso.

Alonso i Cardona han estat els protagonistes de l’última prova de la Copa del Món celebrada a Val Martello (Sud Tirol) on els dos esquiadors, representant a la selecció espanyola, han pujat el més amunt del pòdium.

Cardona però ha aconseguit també pujar al segon calaix en la prova esprint i per tant segueix esgarrapant més punts per la combinada, en el que ha estat la darrera cursa de la Copa del Món abans del Mundial de Boí.

Sembla que els dubtes de principi de temporada amb els que va començar Oriol Cardona ja queden enrere i el català serà una de les grans opcions a aconseguir medalla en la cita mundialista.

Àmplia representació catalana al Mundial 

Més enllà de l‘Oriol Cardona, Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) serà la representant catalana en categoria senior al costat de la jove Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà). Garcia després d’una any en blanc per maternitat, torna a la competició amb ganes de seguir lluitant pels llocs capdavanters.

La llista de la  FEDME per a disputar el Mundial comptarà amb fins a 19 esportistes catalans.

En categoria sènior a més a més d’Oriol Cardona i Marta Garcia també hi seran; Pere Rullan (CE la Molina Sport Club), Pau Coll (Ski CLub Camprodon), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon). U23: Ot Ferrer i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Marc Ràdua (CEPS). U20: Ares Torra, Berta Guitart, Enric Baños i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i Biel Pujol (CE Farners). U18: Laia Selles (CE Cerdanya Skimo Team), Aina Garreta (CEPS), Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aaron Àlvarez (CE Mindundis Team).