FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Oriol Cardona competint amb la selecció catalana.
Oriol Cardona competint amb la selecció catalana.

Notícies - 09/04/2022

Oriol Cardona es retroba amb el pòdium final a la Copa del Món

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Temporada per emmarcar la que tanca el banyolí Oriol Cardona (Ski Club Camprodon). L’esportista de muntanya català ha tancat la seva participació a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya recuperant el seu millor resultat que va aconseguir l’any 2018 amb un tercer lloc a la combinada general.

Cardona després d’un any complicat marcat per les molèsties físiques ha tornat amb força aquest 2022 on es va proclamar campió d’Europa d’Esprint, als europeu de Boí, i on aconsegueix aquest tercer lloc a la combinada de la Copa del Món. A més a més Cardona suma també un segon lloc a la general d’Esprints d’aquesta Copa del Món.

El suís Arno Lietha ha estat finalment el guanyador de la categoria esprint on ha mantingut un frec a frec amb Oriol Cardona fins a l’última prova que s’ha disputat aquest cap de setmana al domini de muntanya de la Flaine a l’Alta Savoia.

La general de la Copa del Món l’ha tornat a guanyar l’italià Michele Boscacci que s’ha imposat al francès Thibault Anselmet que ha tancat la temporada com a segon classificat per davant d’Oriol Cardona.

Cardona ha felicitat a Lietha després de l’última cursa esprint i ha destacat la batalla que han mantingut els dos aquesta temporada a la categoria esprint.

El petit de la nissaga Cardona torna doncs a alçar el globus de vidre després d’aquell que ja va aixecar l’any 2018.

Oriol Cardona l’any 2018 amb el seu primer globus de vidre en categoria absoluta.
Maria Costa, el futur truca a la porta

Tot i la seva joventut i estar en categoria U20, cal destacar la victòria en la general de categoria esprint U20 de la bagenca Maria Costa. Costa ha aconseguit la victòria a la general per davant de l’italiana Sílvia Berra i de la suïssa Caroline Ulrich, ara mateix una de les grans promeses de l’esquí de muntanya suís i mundial.

Maria Costa ha tornat a demostrar que pot competir a un gran nivell i que és una de les grans dominadores de la disciplina d’esprint. Una disciplina on els esportistes catalans mostren el seu potencial i on la berguedana, Ares Torra, ha tancat el top10 de la general de la Copa del Món U20.