FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/04/2022

Obertes les inscripcions a la 16a Trobada Internacional de Barranquisme ‘Gorgs Rialp 2022’

Pallars Sobirà Descens de barrancs i engorjats 50 Barrancs

La localitat de Rialp (Pallars Sobirà) acollirà la 16a edició de la Trobada de Descens de Barrancs ‘Gorgs Rialp 2022’ els dies 13, 14 i 15 de maig.  Enguany serà el Club Excursionista Rialp, amb el suport del Comitè Català de Barrancs i Engorjats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els que es faran càrrec de l’organització de la Trobada. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.

Rialp, seu de ‘Gorgs 2022’

El Pallars Sobirà té una orografia ideal per a la pràctica del descens de barrancs, amb la possibilitat de realitzar descensos de grans verticals o aigües vives així com barrancs d’iniciació. Pel que fa a Rialp, aquesta població està situada en ple pirineus de Lleida i dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’espai natural protegit més extens de Catalunya, amb una superfície de gairebé 80.000 ha. i ubicada sota el cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats (3.143 m). Aquest territori singular és una reserva del patrimoni natural i cultural pirinenc. Destaca per les extenses pastures mantingudes per l’acció del bestiar i animals tan emblemàtics com el gall fer i el trencalòs.

Tallers i xerrades per a tots els nivells

Durant els tres dies que durarà ‘Gorgs Rialp 2022′ tindran lloc tot un seguit de xerrades i tallers relacionats amb el Descens de Barrancs i Engorjats i destinats a practicants d’aquest esport de tots els nivells.

El divendres 13 es realitzarà la recepció dels assistents i es farà una taula rodona en la que s’explicaran projectes, objectius i es respondran preguntes del públic.

Entre el dissabte 14 i el diumenge 15 la Trobada constarà d’un gran programa ple d’activitats per a grans i petits. Es realitzaran:

 • Tallers de Formació ECAM: Un taller d’aigües vives al camp d’eslàlom de la Noguera Pallaresa, un taller d’auto socors i un altre d’inclusió en el descens de barrancs.

 • Congrès Internacional de Descens de Barrancs: s’explicarà el nou reglament de competició de Descens de Barrancs, Seguretat de barrancs, explicacions de novetats de les marques.

 • Competició de barrancs

 • Gincama barranquera

 • Zona d’assecament de material: una zona vigilada per poder assecar el teu material tranquil·lament mentre gaudeixes de la trobada.

 • Fira de material de segona mà

 • Com a novetat d’enguany, el Concurs de fotografia i vídeo de la trobada #GorgsRialp22: penja la teva imatge a les xarxes socials Instagram o Facebook amb l’etiqueta #GorgsRialp22 i els autors de la millor fotografia i el millor vídeo de la trobada s’emportaran un gran obsequi (els membres del Comitè Català de Descens de Barrancs i els membres el Club Excursionista de Rialp seran els jutges).

 • Tast de vins i productes del Pallars Sobirà

 • Sorteig de regals

 • Entrega de premis als finalistes dels 50 barrancs

 • Entrega d’un reconeixement als impulsors del barranquisme català

 • El tradicional sopar de germanor per tots els assistents el dissabte al vespre
 • Etc.

Els participants podran practicar aquest esport en barrancs i engorjats ubicats en aquesta zona, com són els coneguts barrancs de l’Infern i Romedo, a més de molts altres barrancs i engorjats ubicats relativament a prop de Rialp. En el Cercador de Barrancs del web de la FEEC trobareu informació d’alguns d’ells.

Què és la Trobada Internacional de Descens de Barrancs ‘Gorgs’?

Aquesta trobada neix a Sort l’any 2004 amb els esforços del Comitè de Barrancs de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i del Canyoning Club Punto Límite i amb diferents objectius. L’objectiu principal era i és mostrar als aficionats de la muntanya la disciplina del Descens de Barrancs i Engorjats en diferents zones i regions arreu de Catalunya.

‘Gorgs’ és un esdeveniment lúdic i esportiu on un gran nombre d’aficionats i de professionals del món del descens de barrancs es troben per a descobrir noves ubicacions per a la pràctica d’aquesta disciplina, intercanviar informacions i experiències, aprendre tècniques, renovar equipament i, sobretot, passar una bona estona en companyia de practicants d’aquest esport d’arreu del territori.