FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

16a Trobada Internacional de Barraquisme – Gorgs Rialp 2022

13 de maig 2022 - 19:00h / 15 de maig 2022 - 17:00h

Rialp

Preu Federats: 28€ / No Federats: 39,50€

Entitats organitzadores

CLUB EXCTA. RIALP

Contacte

barrancs@feec.cat

16a Trobada Internacional de Barranquisme – Gorgs Rialp 2022 (tornem als orígens)

Aquesta trobada neix a Sort l’any 2004 amb els esforços del Comitè de Barrancs de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i del club Canyoning Punto Limite i amb diferents objectius. L’objectiu principal era i és mostrar als aficionats de la muntanya la disciplina del Descens de Barrancs i Engorjats en diferents zones i regions arreu de Catalunya.

Gorgs és un esdeveniment lúdic i esportiu on un gran nombre d’aficionats i de professionals del món del descens de barrancs es troben per a descobrir noves zones, intercanviar informacions i experiències, aprendre tècniques, renovar equipament, i sobretot, passar una bona estona en companyia de practicants d’aquest esport d’arreu del territori.

Aquest any, la localitat de Rialp acollirà la 16a edició de la Trobada de Descens de Barrancs Gorgs Rialp els dies 13, 14 i 15 de maig.  Enguany serà el Club Excursionista Rialp amb el suport del Comitè de Barrancs i Engorjats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), qui es faran càrrec de l’organització de les jornades.

Com arribar: https://www.turisrialp.cat/web/com-arribar/


Rialp :  https://www.turisrialp.cat/web/localitzacio-geografica/

Rialp ens brinda també paisatges idíl·lics que podem descobrir tot seguint les rutes de senderisme, per els diferents pobles de muntanya gaudint de la seva gent i el seu esplèndid patrimoni natural.

El Pallars Sobirà té una orografia ideal per a la pràctica del descens de barrancs, amb la possibilitat de realitzar tant descensos de grans verticals o aigües vives com barrancs d’iniciació. Rialp i el Pallars Sobirà està situat en ple pirineus de Lleida dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, és l’espai natural protegit més extens de Catalunya, amb una superfície de gairebé 80.000 ha. sota el cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats (3.143 m), aquest territori singular és una reserva del patrimoni natural i cultural pirinenc. Destaca per les extenses pastures mantingudes per l’acció del bestiar i animals tan emblemàtics com el gall fer, el trencalòs.

Tornem als orígens, tallers i xerrades per a tots els nivells

Durant les tres jornades de #GorgsRialp22 s’organitzen una sèrie de xerrades i tallers relacionats amb el descens de barrancs.

El divendres 13 es realitzarà la recepció dels assistents i es farà una taula rodona sobre el comitè de barrancs plecs de preguntes, projectes, on anem amb el barranquisme.

Entre el dissabte 14 i el diumenge 15 tenim un gran programa ple d’activitats per els grans i petits, es realitzaran:

 • Tallers de Formació ECAM aigües vives al camp d’eslàlom de la Noguera Pallaresa,  taller d’auto socors, inclusió als descens de barrancs.

 • Congrès internacional de descens de barrancs nou reglament de competició de descens de barrancs, VIKINGS, GOCTA, Seguretat de barrancs, explicacions de novetats de les marques.

 • Competició de barrancs

 • Gincama barranquera,

 • Zona d’assecament de material, has anat a fer activitat de barrancs i el tens tot mullat, l’organització prepara una zona vigilada per poder assecar el teu material tranquil·lament, mentre gaudeixes de la trobada!

 • Fira de material de segona mà, porta el teu material de barrancs de segona mà i dona-li una segona oportunitat.

 • Aquest any gran novetat Concurs de fotografia i vídeo de la trobada #GorgsRialp22, penja la teva imatge a xarxes social Instagram o Facebook amb la nostra etiqueta i la millor fotografia i el millor vídeo de la trobada (jutges els membres del comitè català de descens de barrancs de la FEEC i els membres el Club excursionista de Rialp) el millor valorat s’aportarà un gran regal, gràcies als nostres patrocinadors.

 • Tast de vins i productes del Pallars Sobirà, food trucks.

 • Sorteig de regals,

 • Entrega de premis als finalistes dels 50 barrancs,

 • Reconeixement als impulsors del barranquisme català,

 • El dissabte a la nit també se celebrarà el tradicional sopar de germanor per tots els assistents, aquest any amb sorpresa.

 • La trobada es farà dins el recinte firal de Rialp on hi haurà una zona camper on a partir de les 8:30h del matí fins a les 21h es podrà utilitzar els serveis i la zona de dutxa.

 • Entre moltes altres sorpreses.

Els participants podran fer barrancs de la zona, a part dels coneguts de barranc del Infern o Romedo, tindran tots els barrancs del Pallars sobirà que queda relativament a prop del centre de la trobada. A una hora de cotxe també fins a la zona de la Vall Fosca, on es podrà fer el Espones, Roi, d’En sola entre altres. En el Cercador de Barrancs de la nostra web trobareu informació d’alguns d’ells.

Per qualsevol dubte enviar un correu a barrancs@feec.cat