FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/11/2016

Núria Picas tornarà a l’Himàlaia per escalar un vuit mil

Alpinisme Curses per Muntanya Escalada

Núria Picas va presentar el documental “Home to home” dins de la III Mostra de Cinema de Muntanya de la Diputació de Tarragona, a Tarragona, el 10 de novembre. Abans de la projecció, la corredora per muntanya catalana, va desvetllar en una roda de premsa algun dels seus objectius per a la propera temporada.

A l’Himàlaia en estil lleuger

Núria Picas ha confirmat que viatjarà la pròxima primavera a l’Himàlaia per intentar escalar un vuit mil. Picas no ha desvetllat quin cim serà: “Us puc avançar que no faré l’Everest en aquest estil. Això li deixo al Kilian Jornet” comentava bromejant.

El que sí que està clar és l’estil en que vol pujar: “M’interessa el vuitmilisme ràpid i lleuger. La intenció és pujar i baixar en el menys temps possible” explicava. Respecte als companys de cordada, Núria Picas no ha concretat encara qui seran. Durant el mes d’octubre va viatjar al Nepal acompanyada de Tamara Lunger per explorar i conèixer millor la zona: “M’agradaria que m’acompanyés Tamara Lunger en l’expedició però té altres projectes i no crec que sigui possible”.

feec_Picas_Lunger_Himalaia_2016
Núria Picas amb Tamara Lunger al Kang-La Pass (Nepal)  Foto / Núria Picas

L’experiència al Makalu amb Ferran Latorre

Núria Picas va viatjar amb Ferran Latorre al Nepal l’abril del 2015. En aquella expedició l’objectiu era el Makalu (8.463 metres). Malauradament, als pocs dies d’arribar al camp base del vuit mil, van viure en primera persona el terratrèmol que va sacsejar el Nepal, i van decidir abortar l’ascensió. Ferran Latorre va tornar al Makalu just un any després i va aconseguir conquerir el seu dotzè vuit mil.

De ben segur, tant l’expedició al Makalu amb Ferran Latorre, com el trekking en alçada amb Tamara Lunger, han servit a Núria Picas per guanyar seguretat i experiència a l’Himàlaia i afrontar aquest nou repte amb garanties d’èxit.

Foto de capçalera / Ivan Torres