FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/06/2016

Núria Picas enllaça Cavalls del Vent i Carros de Foc en menys de 26 hores

Curses per Muntanya

La corredora d’ultrafons i alpinista Núria Picas, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, millor esportista femenina catalana del 2015 i actual campiona de l’Ultra Trail World Tour, ha aconseguit enllaçar les travesses pirinenques Cavalls del Vent i Carros de Foc en menys de 26 hores. En total, 140 quilòmetres i 8.829 metres de desnivell positiu, en 25 hores i 52 minuts.

La berguedana ha començat el repte, batejat com a “Home to home”, al refugi Lluís Estasen, al peu del Pedraforca, el dia 23 juny, a les 19.30 hores. Una particular nit de Sant Joan recorrent la travessa Cavalls del Vent, de 85 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu, al Parc Natural del Cadí Moixeró, que ha completat en 10 hores i 49 minuts.

Després del trasllat en helicòpter, a les 6.55 hores del matí del dia 24 de juny, Núria Picas ha començat des del refugi Colomina, la segona part del repte. Per endavant, la mítica Carros de Foc, amb 55 quilòmetres i més de 9.000 metres de desnivell positiu. La corredora de Berga ha estat acompanyada en tot moment per amics, que han corregut al seu costat. Durant la primera part de la Carros de Foc l’ha acompanyat, per exemple, la corredora i esquiadora de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC, Marta Riba, també guarda del refugi Colomina.

Un minut abans de les 22 hores Núria Picas ha completat la travessa Carros de Foc, en 15 hores i 3 minuts, i ha aconseguit finalitzar amb èxit el repte “Home to home”. Amb aquesta gesta la corredora catalana ha fet història i ha rendit homenatge a dues de les zones més significatives de la seva carrera com a corredora de muntanya.

Enllaçar Cavalls del Vent i Carros de Foc, un repte amb història

No és la primera vegada que aquest ambiciós projecte s’intentava dur a terme. El català Arnau Julià va provar sort al juliol de 2012. En aquella ocasió Julià va iniciar el seu particular repte completant primer la travessa Carros de Foc en 11 hores i 10 minuts, però el mal temps i, sobretot, els problemes d’hidratació, el van fer abandonar.

Núria Picas ha sigut la primera persona que aconsegueix completar les dues travesses sense parar, establint la marca en 25 hores i 52 minuts. Estarà algú disposat a superar-ho?

Compartim el vídeo realitzat pel lloc web Carreras por Montaña, que mostra les primeres imatges del repte “Home to home”.

Fotografia / Quim Farrero