FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/03/2022

Núria Gil i Marcos Ramos s’estrenen a la Cameta Coixa

Ribera d'Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Núria Gil i Marcos Ramos han estat els primers guanyadors de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, que enguany celebra la seva 20ª edició, a la ja clàssica La Cameta Coixa. La cursa de 21 km i +1.400 m. ha tingut lloc el matí de diumenge a Miravet, a les Terres de l’Ebre, amb un total de 300 participants i amb un temps tapat i amenaçant de pluja, però finalment sense aigua.

Com ja ve sent habitual en les darreres edicions, la primera cita de la Copa Catalana ha tingut un nivell altíssim. De fet, el comandament l’ha pres des de l’inici ni més ni menys que Andreu Simon, el corredor de l’equip Asics internacional i federat amb el club de casa, el CE La Cameta Coixa. El català ha mantingut uns avantatges que rondaven el mig minut davant Marcos Ramos, un corredor d’ultres de Terol, que ha sabut reservar forces fins a la darrera pujada. Aproximadament al km 18, Ramos ha llançat un atac final que Simon no ha pogut respondre, ha arribat primer al control de Covalta amb un minut d’avantatge i s’ha imposat amb un temps espectacular de 1h58’00’’. Per darrere, Andreu Simon també baixava de les dues hores (1h59’38’’) i la batalla per la tercera posició queia del cantó de Marcel Romaní en 2h02’03’’, a només 17’’ de Jonatan Cuesta. Raúl Butaci tancava un top-5 de molt nivell en 2h03’18’’.

A la cursa femenina no hi va haver sorpresa. Núria Gil va marcar el ritme des del principi, tot i que es va fer un esquinç de turmell al km. 10. Només Natalia González va poder seguir el seu ritme, però la corredora del CE l’Areny va anar augmentant el seu avantatge fins als dos minuts i es va imposar amb comoditat amb un temps de 2h23’22’. Dos minuts després entrava González, mentre que a la tercera posició la berguedana, Carla Esclusa, va avançar als últims quilòmetres a la bagenca i companya de selecció, Núria Tarragó, que havia rodat tota la prova en llocs de podi. Anna Fernández va tancar el top-5 femení d’una prova on també van ser-hi corredores del nivell de Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) (6ª), Ona Sociats (CE la Segarra) (7ª), Carolina Rius (CE Madteam) (8a) o Cèlia Balcells (CE Queralt) (9ª).

El planter s’apunta a la copa

La Cameta Coixa també va suposar l’inici de la Copa Catalana en categories de base amb pràcticament un centenar de participants entre júniors, juvenils, cadets i infantils. L’organització va destacar la gran participació de corredors de la base de les curses per muntanya del país. Els guanyadors van ser Jaume Amteller (AEC Capgirell) i Mireia Luscher (UE Vic) en categoria júnior; Ïu Net i Joana Planas (AE Trail Xics Montseny) en categoria juvenil; Biel Saguès i Uma Plans (CE Moianès Independent) en cadet; i Joan Guitaras (CE Moianès Independent) i Blanca Martín (CE Mad Team), en infantil.

La pròxima parada de la 20 Copa Catalana de Curses per Muntanya serà el pròxim 3 d’abril a la Trencacims, en el que serà la segona prova d’aquesta competició que s’allargarà fins a la tardor.