FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 19/12/2020

Noves mesures del pla d’obertura progressiva del govern català

Entitats

La Generalitat de Catalunya fa un pas enrere en el pla d’obertura progressiva d’activitats per combatre la segona onada de la Covid-19.

El primer tram d’aplicació segueix vigent des de la seva entrada en vigor el passat  23 novembre tot i que s’apliquen noves mesures a partir d’aquest dilluns 21 de desembre.

Aquest mateix dissabte dia 19 de desembre s’ha publicat el DOGC 8299 en la seva resolució SLT/3354/2020  queden establertes aquestes noves mesures preventives.

El govern català a més a més ha anunciat un confinament perimetral de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès on no es podrà entrar ni sortir sense una causa justificada. En aquests territoris no es podran practicar esports que no siguin a l’aire lliure. Per tant els rocòdroms en locals queden tancats per fer activitat.

Pel que fa a la pràctica esportiva en grup a l’aire lliure aquest es podrà fer amb grups màxims de 6 persones, excepte si sou federats. La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física no contempla un nombre màxim per a l’esport federat, però es recomana fer-ho amb un grups estables i amb els protocols de seguretat marcats per la FEEC. Els federats podran anar amb grups superiors a 6 persones i sense limitació a fer la seva activitat.

Pel que fa a la limitació de mobilitat aquesta queda restringida dins l’àmbit comarcal però amb diferents casos en què es pot canviar de comarca. En cas de la muntanya es podrà fer activitat dins de la comarca en què ens trobem allotjats.

Es manté l’aturada de l’activitat esportiva competitiva durant el període de vigència d’aquest primer tram, amb la previsió que aquestes es puguin reprendre a partir del quart tram, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professional, que s’han de celebrar sense públic.

Les instal·lacions esportives, com els rocòdroms, podran obrir amb un aforament màxim del 50% i control d’accés les situades a l’aire lliure, mentre que en les instal·lacions cobertes l’aforament màxim serà del 30% i amb cita prèvia, garantint la ventilació dels espais. No està permès l’ús de vestidors.

Les entitats tambe podran també tornar a recuperar els entrenaments seguint les normatives establertes i les activitats extraescolars amb màxim de sis persones o grup bombolla.

Els espais esportius de les entitats de la FEEC hauran de seguir els protocols establerts per aquests des de la mateixa federació.

En el cas de la formació federativa aquesta haurà de reduïr el màxim possible el nombre d’alumnes presencials com a mesura preventiva i apostar per combinar l’assistència presencial amb l’activitat telemàtica. La formació pràctica o les evaluacions es podran fer sempre presencials.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre. A partir de l’1 de gener els federats hauran de tenir actualitzada la llicència.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

COMUNICAT SECRETARIA GENERAL DE L’ESPORT

FULLS DE DESPLAÇAMENT AUTORESPONSABLE