FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/01/2016

Noves incorporacions al Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya

Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) ha celebrat les proves d’accés els dies 16 i 17 de gener a l’entorn del Coll de Merolla (Ripollès). Aquesta convocatòria ha servit per seleccionar les noves incorporacions femenines a l’equip del CTAC. La convocatòria masculina no es realitzarà fins al 2017.

Després d’una selecció prèvia de currículums esportius cinc han sigut les alpinistes escollides per realitzar les proves. Toti Valés, director tècnic del CTAC ens ha explicat en que han consistit: “Dins de la disciplina d’escalada s’ha realitzat un prova d’escalada esportiva, que ha consistit en encadenar un 6c a vista; una prova d’escalada clàssica d’autoprotecció amb un grau màxim de 6a+/b; i una prova d’escalada artificial. En aquest últim cas el nivell que hem demanat és bàsic. Respecte a l’esquí, hem fet una prova de resistència física d’esquí de muntanya superant un desnivell positiu de 500 metres. També un prova de descens. Aquestes dues les hem fet a l’estació de Masella i de nit, aprofitant la il·luminació nocturna de les pistes. La prova d’escalada en gel no l’hem pogut realitzar per manca de condicions a la zona escollida, el Pedraforca.”

Les alpinistes que passen a formar part del CTAC havent superat les proves d’accés són: Júlia Palomo (Club Excursionista Madteam), Núria Pinyes (Associació Excursionista Amposta) i Gemma Soriano (Club Centre Excursionista Caldes de Montbui). L’equip del CTAC funciona actualment amb una estructura mixta. Valés apunta que “no penso en homes o dones al fer les proves, només en bons alpinistes”.

Les activitats del CTAC per al 2016 començaran el cap de setmana del 30 i 31 de gener amb una concentració per escalar en gel, sempre i quan les condicions ho permetin. Durant l’any també es realitzaran dues sortides internacionals. Una per escalar en gel a la Vall d’Hemsedal (Noruega) i una altra per practicar l’alpinisme a la Vall de Chamonix (França).

Fotografia / Ferran Martínez