FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Pendon
Foto: Albert Pendon

El passat 10 de juny es va celebrar una nova jornada de muntanya inclusiva en dos indrets del país. Sant Jeroni, a les muntanyes de Montserrat, i el bosc de Can Deu, a Sabadell, van ser els llocs escollits per a dur a terme les activitats.

El projecte “14×1000 Trekking Inclusiu” promogut per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Apindep i Onat Foundation va assolir un nou cim. Aquest cop va ser el torn per al cim més alt del Parc Natural de Montserrat, Sant Jeroni. És el penúltim pic d’aquesta iniciativa, que pretén coronar catorze cims emblemàtics de Catalunya en mil dies.

Una trentena de participants van poder gaudir d’un dia d’excursionisme. Els nois i noies del Centre Ocupacional de Santa Eulàlia de Ronçana, acompanyats pels de la fundació Ampans, van fer via pels paisatges montserratins. La FEEC, des de l’Àrea d’Inclusió, va col·laborar-hi aportant una cadira Joëlette perquè pogués fer-se servir per qui ho necessités. El responsable d’aquesta mateixa àrea, Albert Pendon, va participar-hi activament . A més, l’associació Rodamunt i Apindep van sumar voluntaris a la jornada.

Marxa Nòrdica inclusiva

Continuant amb les activitats de muntanya del passat 10 de juny, es va celebrar una jornada de Marxa Nòrdica inclusiva. La Unió Excursionista de Sabadell, amb el suport del Centre Excursionista de Terrassa, van proposar una sessió d’iniciació a aquesta disciplina per a tothom, també per a persones amb discapacitat visual. Primer, es van mostrar tècniques de guiatge i, després, es va fer una ruta de 4 km per a poder posar en pràctica la teoria apresa. El responsable de l’Àrea d’Inclusió, Eneko García de Mendoza, va participar en aquesta activitat de muntanya inclusiva.

Matagalls inclusiu

El Centre Excursionista Taradell va organitzar una sortida el passat 11 de juny al Matagalls (Montseny), impregnada de bon ambient i de moments emotius. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va donar suport a la jornada amb una cadira Joëlette i la tasca dels responsables de l’Àrea d’Inclusió, Albert Pendon i Eneko García de Mendoza.