FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Moises Queralt
Foto: Moises Queralt

Notícies - 03/08/2022

Font Ferrera millora la potabilització de l’aigua

Després que a principis de juliol es renovés la instal·lació fotovoltaica del refugi de Font Ferrera, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), l’entitat gestora de l’equipament, ha col·locat un aparell per potabilitzar l’aigua del refugi mitjançant rajos ultraviolats.  D’aquesta manera, ara es podrà consumir de manera més segura l’aigua corrent del refugi.

La FEEC segueix apostant per les millores en diferents aspectes en els refugis que gestiona. D’aquesta manera es fa un pas endavant en el confort en aquests equipaments que reben un bon nombre de visitants a l’estiu.

Els refugis d’Ensija i Estanys de la Pera seran els propers on es col·locarà un aparell per a potabilitzar l’aigua.

Aparell de potabilitzar aigua

El refugi de Font Ferrera

Situat a l’extrem sud-oest del massís dels Ports, la serralada més meridional de Catalunya, ben a prop del Tossal d’en Cervera (1.346 m), s’hi ubica el refugi Font Ferrera (1.157 m), un edifici que des de l’any 1997 funciona com a refugi guardat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Accessible per pista des del poble de Fredes i punt de pas del GR 7, forma part de la travessa Estels del Sud, que recorre tot el massís dels Ports, una de les muntanyes més boniques i sorprenents del país. Excursionisme, senderisme, bicicleta de muntanya i curses per muntanya són les principals activitats de muntanya que s’hi poden desenvolupar.