FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/03/2019

Noruega, pròxima parada de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu

Raquetes de neu

Última prova de la campanya europa de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu. Després del gran paper jugat a Suïssa i Itàlia, els catalans viatjaran a Tromsø (Noruega) per disputar l’Arctic Snowshoe Race, una de les clàssiques del calendari mundial de l’especialitat i on participen els millors esportistes mundials.

Dissabte 23 de març, Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà), Laia Aguilar (CE Calldetenes), Marc Traserra (CE Voltregranès ARS) i Eduard Hernández (AE Matxacuca), acompanyats pel seu tècnic Just Sociats (CN Terrassa) s’estrenaran a la primera edició de la prova noruega, inclosa en el circuit Midnight Sun Marathon.

La cursa, de 8 quilòmetres i 550 metres de desnivell, té sortida i arribada a la zona d’esquí de Kvaløysletta, amb ascensió al cim del Rødtind, des d’on es pot gaudir d’unes vistes impressionants. Els participants a la cursa també poden fer una versió reduïda de 4 quilòmetres, que no inclou la pujada al Rødtind.

La Selecció va començar la seva gira internacional disputant la Chasseralienne, a Suïssa, amb victòria de Sílvia Leal i Marc Traserra i un segon lloc de Laia Aguilar. Els èxits no es van quedar aquí però. La segona parada va ser a la CiaspDolomitica, que va deixar a Eduard Hernández i Marc Toda campió i subcampió de la prova. L’aventura hivernal s’acaba aquí, però continuarà amb una atípica cursa el mes d’agost. Després de l’aventura europea, la Selecció viatjarà a l’hemisferi sud per competir a la Copahue Extremo d’Argentina, una cursa que compta amb trams mixtes on no s’han d’utilitzar les raquetes de neu

Foto / Midnight Sun Marathon, Arctic Snowshoe Race