FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/03/2019

Motxilles plenes de vida

Societat

No trobar cap motxilla que s’adaptés a les seves necessitats després de superar un càncer de mama va portar la Maria Prandi a buscar solucions per seguir practicant el que més li agradava, fer muntanya. Té 50 anys i una energia contagiosa. Respira vida pels quatre costats i és capaç de gestionar una fundació d’emprenedoria en contextos de conflicte, a Colòmbia, i una assessoria d’empreses per millorar els seus impactes a la societat, a la seva Barcelona. Amb cognoms d’origen italià i mig francesa, segons diu ella, l’any 2015 la Maria Prandi va veure com de cop i volta la seva força s’aturava bruscament quan se li va diagnosticar un càncer de mama. Apassionada de l’excursionisme i de l’esquí de muntanya, aquesta exsòcia del Centre Excursionista de Catalunya no va voler en cap moment que aquell tractament que havia patit li canviés de forma més dràstica la seva vida.

L’empenta de la Maria la va portar a dissenyar, de manera més matussera que no pas real, una motxilla especial per a dones que havien sofert el mateix tipus de càncer. “La idea em va sortir de la necessitat pròpia i de les ganes de poder ajudar a aquelles dones que com jo patien la malaltia”, assegura la Maria.

 

Amb aquesta idea, la Maria presenta el seu projecte als premis Innova de l’any 2016, on queda segona classificada. Això l’acaba de fer decidir per poder portar la nova motxilla endavant i gràcies a l’empenta decidida de la Lali Costa creen Woman’sBack. Woman’sBack és el nom comercial que fet i creat a Barcelona serveix com a paraigua d’aquest nou material esportiu que comercialitzaran les marques de material de muntanya Alpina i Montane. Les noves motxilles que s’han estat treballant aquests dos darrers anys, seran lleugeres i amb capacitat mitjana, 21 L de Montane i 30 L d’Alpina.

La Lali Costa, és l’altra ànima del projecte. La Lali aporta l’experiència familiar i els contactes amb les marques de material esportiu a més a més de la il·lusió d’una aventura que com diu ella és “fet per dones per altres dones i des de casa”.

La Lali ens explica que “la principal diferència que tenen aquestes motxilles és que hem carregat el pes en llocs diferents. Per fer-les hem retirat una de les tires de l’espatlla al costat on s’ha produït la intervenció, aquesta és una modificació individualitzada, i aquesta tira passa per sota l’aixella de manera diagonal fins a l’altre costat de la cintura. L’altra modificació és que el tensor de pit que aniria d’una tira a l’altra en aquest cas va del pit no operat a l’altra banda de la cintura i queda una X per repartir el pes”.

La distribució es farà online gràcies al seu web. Per la Maria i la Lali el web s’ha de convertir també en un espai de trobada sobre càncer i esport per les dones.

Pots llegir l’article sencer a la Vèrtex 282.

Foto Portada: Christyan Martos