FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 282

Aigüestortes-Sant Maurici, alta ruta amb esquís

Gener-febrer 2019

Aigüestortes i Sant Maurici, alta ruta amb esquís. Pito Costa

La travessa dels refugis d’Aigüestortes i Sant Maurici és la clàssica entre les clàssiques, si bé fer-la sobre el mantell blanc li afegeix un plus d’exigència important. En cas que es pretengui endurir-la encara més, es pot allargar amb la visita d’altres refugis tradicionalment oblidats pels esquiadors de muntanya. I com més ràpidament vulguem realitzar la volta, a menys allotjaments pararem per fer nit. És el Parc Nacional a la carta.

Woman’s Back, motxilles plenes de vida. Quim P. Casadesús

Les motxilles Woman’s Back són una d’aquelles iniciatives lluminoses que el sector del material de muntanya acostuma a idear. En aquest cas la llum la veuran les dones que han patit càncer de mama. Amb un producte totalment adaptat a les seves necessitats, la nova motxilla les ajudarà a continuar practicant l’esport a la muntanya amb eficiència i comoditat.

La travessa dels refugis de Prades i Montsant. Carles Claraco

A cavall del Baix Camp, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, les muntanyes de Prades i la serra de Montsant ostenten muralles rocoses, boscos frondosos i pobles encimbellats. Un circuit formidable de 90 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell acumulat enllaça els refugis de la regió més espectacular del prelitoral tarragoní.

Entrevista a Josep Maria Olivé. Quim P. Casadesús i Xavier Maduell

Afirma que es llegeix uns dos-cents llibres a l’any, molts dels quals tracten temes de muntanya i natura. És la seva feina. Ja no sap si ho fa per plaer o si barreja afició i professió. Conversem amb Josep Maria Olivé, director editorial de Cossetània.

Hokkaido amb bicicleta. Alba Xandri i Ricard Calmet

Hokkaido constitueix l’illa més septentrional de l’arxipèlag japonès. Resulta famosa per l’esquí, però els ciclistes impenitents com els firmants d’aquest reportatge la van voler recórrer tota amb bicicleta. Amb sortida a Otaru i arribada a Sapporo, la riquesa natural i la calma oriental ens esperen als confins del Japó.

Crèdits

VÈRTEX 282, GENER-FEBRER 2019

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya – Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Jaume Altadill, Armand Ballart, Judit Baseiria, Ricard Calmet, Núria Casaldàliga, Adrià Chueca, Carles Claraco, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Pere Esteban, Enric Faura, Anna Giménez, Josep Grau, Josep Llusà, Josep Maria Olivé, Laura Piferrer, Ester Sabadell, Marta Sánchez, Aleix Serra, Martí Serra, Quim Solbas, Ivan Torres i Alba Xandri.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Julen Alonso, Àlex Barceló, Jaume Biarnés, Jordi Canyameres, Jordi Canyigueral, Edu Català, Raquel Estrada, Ramon Flavià, Aitor Flores, Llucià Hernández, Christyan Martos, Oriol Mestre, Anna Mongay, Pep Montsant, Nacho Morales, Jaume Oliveras, Núria Puig, John J. Raven, Marc Ribas, Ferran Rodríguez, Pau Savall, Pep Serra i Josep Trullàs.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab – Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: