FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/12/2014

Mor l’escalador Joan Nubiola a l’edat de 84 anys

Escalada

Joan Nubiola, a la dreta en la fotografia destacada en aquesta notícia, va morir abans d’ahir a Barcelona, on havia nascut l’any 1930. Escalador eminentment montserratí i soci del Club Muntanyenc Barcelonès, va destacar durant els anys 50 i 60 per les seves escalades a Montserrat, Sant Llorenç del Munt, la serra de Busa, el Pedraforca i els Pirineus. També va realitzar ascensions destacades a les Dolomites i als Alps austríacs.

Juntament amb Josep Maria Torras, va obrir més de cinquanta vies a Montserrat, fet que situa la famosa cordada Torras-Nubiola com una de les més prolífiques de la història de l’escalada montserratina. Nubiola va fundar, juntament amb Torras i Josep Barberà, el Grup Cavall Bernat l’any 1978.

El 2006, la FEEC va distingir Joan Nubiola i Josep Maria Torras per la seva trajectòria esportiva. Ens deixa una de les llegendes de l’escalada catalana, amb un llegat que roman imprès en les roques i cims de les nostres muntanyes.

Recuperem l’entrevista publicada a la revista Vèrtex, número 216, de gener-febrer de 2008, que Josep Fatjó va fer conjuntament a Josep Maria Torras i Joan Nubiola, amb el títol “L’Escalada ens ha representat llibertat i amistat per sobre de tot”.

Foto destacada: Josep Maria Torras i Joan Nubiola, realitzada per Antoni Ruiz.