FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 16/04/2024

Millora del servei d’internet al refugi Coma de Vaca

Ripollès Refugis

El refugi Coma de Vaca compta amb un nou sistema d’internet per satèl·lit que millorarà notablement el servei que tenia fins ara.  Els tècnics de la FEEC conjuntament amb els guardes del refugi han fet el muntatge del nou sistema i s’han realitzat els ajustaments necessaris perquè el servei funcioni correctament. S’ha passat de tenir un servei de 10Mb de velocitat limitada amb l’anterior sistema a un nou sistema que permet tenir les capacitats d’una fibra d’alta velocitat, amb 200Mb de velocitat.

D’aquesta manera augmenta la seguretat al refugi, ja que els usuaris podran consultar dades meteorològiques o enviar missatges, entre d’altres.

 

 

El nou sistema permet connectar el refugi a la fibra d’alta velocitat

Aquest nou sistema també permet el correcte funcionament de càmeres en viu o d’estacions meteorològiques. En definitiva, s’ha passat d’un ampla de banda limitat tant en velocitat com amb dades a dades il·limitades i velocitat de fibra.
Una de les altres novetats serà que per comunicar-se telefònicament amb el refugi s’haurà de fer mitjançant trucada de WhatsApp al 649 229 012. Aquest sistema serà provisional a l’espera de l’activació d’una línia telefònica fixa.

Refugi Coma de Vaca

Enlairat a 1.995 metres d’altitud, en una bucòlica vall on conflueixen els rius Freser i Coma de Vaca, es troba aquest refugi, habilitat com a tal des de l’any 1999. Coma de Vaca és un refugi modern i acollidor. Se situa en un punt que és pas d’una de les variants del GR 11 (GR 11.7). Arribar-hi ja és de per si una experiència inoblidable, després de travessar les gorges del Freser o el Camí dels Enginyers des de Núria. El refugi també forma part de la Travessa dels 3 Refugis i de la ruta Muntanyes Màgiques. Balandrau, Gra de Fajol, Bastiments, pic de l’Infern o el Noucreus, entre molts d’altres, són alguns dels cims que es poden fer des del refugi.