FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Joan Aubià i Sardà
Foto: Joan Aubià i Sardà

Notícies - 23/05/2022

Més d’una seixantena de federats s’estrenen als guardons dels ‘100 cims’ a Roses

Alt Empordà Excursionisme 100 cims

La diada dels ‘100 cims’ s’ha celebrat a Roses (Alt Empordà) organitzada des de l’AE Cabirols de Roses.  L’acte ha començat amb la rebuda dels assistents de bon matí, ja que ben aviat s’ha iniciat  l’excursió fins al cim del puig de l’Àliga (463m), tot passant pel Mas de l’Alzeda, el Mas d’en Causa i el puig de la Sardina.

Aquells participants que no han volgut fer l’excursió des de l’organització també es va programar una visita cultural a la Ciutadella de Roses guiada per l’historiador i Alcalde de la vila, el Sr. Joan Plana.

Amb un dia amb força calor a terres empordaneses els participants a la trobada han agafat forces amb un dinar de germanor al pavelló de Roses abans de realitzar-se el lliurament de premis dels diferents concursos dels 100 cims.

En l’entrega de premis, presidida des de la comissió de 100 cims, s’han donat els guardons del concurs literari, del concurs “Fotocims” i també del concurs “Videocims”.

Una vegada repartits els premis dels concursos s’ha passat a lliurar el reconeixement als federats que durant el 2021, van assolir els “100 Cims”, els “2×100 Cims”, els “3×100 Cims” i les entitats que van superar les 2.000 ascensions de les seves persones associades.

L’any 2o21 62 persones federades van superar el repte dels “100 Cims”, 37  van superar els “2×100 Cims”, 5 van fer els “3×100 Cims” i dues entitats van realitzar les 2.000 ascensions.

L’acte de lliurament de guardons va estar presidit per l’alcalde de Roses, Joan Plana, la regidora d’esports de Roses, Vero Medina, el vicepresident de la FEEC, Joan Huertos i la presidenta del CE Cabirols de Roses, Sònia Calderón.

Consulta el llistat de persones i entitats que van fer els 100, 200 i 300 cims el 2021

Què és el repte dels 100 Cims?

Tal com diu el seu nom, el repte dels “100 Cims” s’assoleix quan es puja al cim de 100 muntanyes d’una llista de 308 muntanyes representatives de Catalunya, la Catalunya del Nord i Andorra i té la intenció de promocionar la coneixença del nostre territori mitjançant l’excursionisme. Tot i això, aquells que ja han superat la prova poden continuar participant-hi doblant o triplicant l’objectiu inicial. El repte s’assoleix en el moment en què els fulls de validació tenen entrada a la FEEC (per qualsevol mitjà), però sempre amb el límit del 31 de desembre de cada any.