FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Salvador Berdajin Sánchez
Foto: Salvador Berdajin Sánchez

Notícies - 13/05/2022

El Comitè dels ‘100 Cims’ resol els premis dels concursos ‘Fotocims’, ‘Vídeocims’ i literari

Excursionisme 100 cims

El Comitè dels “100 Cims” ha resolt els premis dels concursos ‘Fotocims’, ‘Vídeocims’ i literari d’aquest 2022. Quant al ‘Fotocims’, el jurat ha decidit atorgar els premis a Salvador Berdajin Sánchez i Esther Cañas Lázaro. Pel que fa al concurs literari, els guanyadors han estat Francesc Cardona Alvárez, Josep M. Montragull Llenas, Jordi Sebastià Galí i Xavier Martorell i Boada. Finalment, el guanyador de la primera edició del ‘Vídeocims’ ha estat Vicente Rodríguez Rodríguez.

Els guanyadors del concurs ‘Fotocims’

Al XIII concurs “Fotocims” es van presentar un total de 46 fotografies, corresponents a 18 participants de 16 entitats. El jurat del concurs va estar format per Jaume Altadill, Xavier Erruz i Albert Casanovas.

En el debat que es va fer a la seu de la FEEC van decidir atorgar el primer premi a la fotografia núm. 11, “En començar la baixada des del pic de Font Freda”, de la qual n’és autor Salvador Berdajin Sánchez (Unió Excursionista Sabadell); i el segon premi ha estat per a la fotografia núm. 2, “Buque hacia Madeloc”, feta des de Sallafort i de la qual n’és autora Esther Cañas Lázaro (Club Centre Ex. Pi Tallat).

Els guanyadors del concurs literari

En el XIII premi literari es van presentar 14 treballs corresponents a 11 autors de 10 entitats. El jurat el van formar: Fermí Azcona, Marta Farrà, Josep Pairó, Montse Ros i Constantí Torres, com a representants del Comitè dels “100 Cims”; Francesc Roma i Joan Escalé, com a autors de llibres i guies relacionats amb l’excursionisme; i Joan Huertos i Antoni Ricart, com a representants de la Junta directiva de la FEEC.

El jurat va concedir el primer premi al treball “Quan estimes el que tens, tens tot el que vols”, del qual n’és autor Francesc Cardona Alvárez (Agrup. Exc. Granollers) i que està relacionat amb el Castell de Milany; el segon premi és per al treball “Camins en la foscor”, relacionat amb la Talaia del Montmell i del qual n’és autor Josep M. Montragull Llenas (Centre Exc. La Xiruca Foradada); i el tercer premi és per al treball  “La lluna, la cova del Tabac, el Mont-roig i la Pala Alta”, del qual n’és autor Jordi Sebastià Galí (Centre Exc. Terrassa). Finalment, l’accèssit se l’ha endut el treball “El Jofre i la Núria” del qual n’és autor Xavier Martorell i Boada (Centre Exc. Tarragona) i que està relacionat amb el Tossal Gros.

El guanyador del concurs ‘Vídeocims’

Enguany es va convocar el I concurs “Videocims”, que tenia com a objectiu la presentació d’una excursió a un dels cims que conformen el llistat dels “100 Cims”. En aquesta primera edició s’han presentat 5 vídeos. El jurat va estar format pels membres del Comitè dels “100 Cims”, Òscar Argudo, Fernando Ferrer i Joan M. Vives, assessorats per Jaume Altadill. El premi d’aquest nou concurs va ser per a Vicente Rodríguez Rodríguez del Centre Exc. Pi Tallat, amb el vídeo que descriu una excursió al Pui de Lleràs.

El lliurament de premis es farà el dia 22 de maig a la Trobada dels “100 Cims” que enguany organitza Cabirols, Agrupació Excursionista de Roses.