FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/09/2022

Medalla d’or de Carla Martínez a la Copa d’Europa de Velocitat a Hamburg

Escalada esportiva Escalada

L’escaladora catalana Carla Martínez (CE Climbing Team Segle XXI) ha triomfat aquest cap de setmana a la Copa d’Europa de Velocitat celebrada a Hamburg obtenint la seva primera medalla d’or europea fins ara. A la cita també hi han acudit els espanyols María Laborda, Alejandro Rivas i Alejo Bernabé que han aconseguit posicions dins del top 10.

La prova ha començat poc després del migdia amb unes classificatòries que han deixat en una prometedora 3a posició a Carla Martínez després d’arribar al top en 8.28 segons. Les italianes Sofia Bellesini (8.17 segons) i Giulia Randi (8.25 segons) han quedat en primera i segona posició.

En la següent ronda Martínez s’ha disputat l’entrada a les semi-finals en un cara a cara amb l’ucrainesa Oksana Burova. Els seus 7.80 segons li han deixat la porta ben oberta davant dels 8.17 segons de la ucrainesa. Així, en les semifinals, a la jove catalana li ha tocat enfrontar-se a l’ucrainesa Daria Tkachova, a la qual també ha superat aturant el cronòmetre en tan sols 7.67 segons, aconseguint passar a la final.

Finalment, la catalana Carla Martínez i l’ucrainesa Alina Shchyharieva s’han disputat la medalla d’or en l’última carrera de la jornada. En aquesta ocasió, Martínez ha tornat a agafar avantatge des de l’inici respecte a la seva rival –la qual ha relliscat i ha acabat caient a mitja via– i ha parat el cronòmetre en 7.73 segons. D’aquesta manera, la catalana ha aconseguit trepitjar el primer calaix del podi i emportar-se a casa la seva primera medalla d’or europea. Shchyharieva, per la seva banda, s’ha emportat la de plata i l’austríaca Laura Stöckler la de bronze.

En la categoria masculina els guanyadors han estat l’ucrainès Hryhorri Ilchyshyn en primer lloc, l’italià Matteo Zurloni en segon lloc i l’ucrainès Kostiantyn Pavlenco en tercer.

Consulta totes les classificacions de la competició