FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/03/2015

Maud Ansade guanya la primera prova de la Copa Catalana de Bloc i la segona de la Copa d’Espanya, a Tortosa

Escalada esportiva

Tortosa ha acollit aquest cap de setmana la primera de les tres proves de la 12a Copa Catalana d’Escalada en Bloc del calendari de competicions d’escalada esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que ha guanyat l’escaladora de la Selecció Catalana, Maud Ansade.

La prova l’ha organitzada la Unió Excursionista Catalunya de Tortosa, i ha estat també la segona prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc, i ha rebut el suport de la FEDME i Top30. En categoria masculina els millors han estat Javier Cano de la federació d’Extremadura, Jonatan Flor de la federació valenciana, i Eric López, de la madrilenya. En 5è lloc s’ha classificat Cristian Gutiérrez del Club d’Escalada i Muntanya de Pardinyes, en 7è Carlos Catari, en 10è Ramon Julian “Ramonet”, tots dos del Grup Excursionista de Manlleu, i en 13è lloc, Pol Roca del Club Excursionista de Sant Quirze.

competicions-feec-2015-escalada-esportiva-webEn noies, la vencedora ha estat Maud Ansade, de l’Associació Esportiva Deu Dits. El podi l’han completat la basca Itxiar Zabala i la valenciana Maria Alarcón. Pel que fa a la resta d’escaladores catalanes, Marina Valencia, del Centre Excursionista de Rubí, ha estat la 4a, Marieta Cartró, del Club Esportiu Enginyers Telecomunicacions – CEUETL, la 5a; Francis Katiuska Guillen, del Club Excursionista de Sant Quirze, 7a; Paula Alsina, del Grup Excursionista de Manlleu, la 9a; Shirleys Noriega, del Grup Excursionista de Manlleu, la 10a; Sara Aicart, del 4.000 Peus Associació Excursionista de Collbató, l’11a; Lydia Forest, de l’Associació Esportiva Deu Dits, la 12a; i Natàlia Lanau, de la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa, la 18a.

Les categories infantils, juvenils i veterans han registrat una gran participació, amb més de 50 participants, on es va poder veure que realment els més joves, i no tan joves estan a un gran nivell. Després d’unes disputades rondes classificatòries es va poder veure un gran espectacle gràcies a gran esperit esportiu dels més joves, que amb moltes ganes volien demostrar el seu talent.

La pròxima cita és el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat, puntuable per a la Copa Catalana, organitzat per la Unió excursionista de Vic el dissabte 21 de març.

Resultats de la 1a Prova Copa Catalana a Tortosa

Sub-12 Femenina

 1. Lucia Sempere (federació valenciana)
 2. Gal·la Pérez (Club Centre Excursionista Caldes de Montbui)
 3. Núria Giménez (Club Excursionista Alliberadrenalina)

Sub-12 Masculina

 1. Marc Ramírez (Club Excursionista UEC – Anoia)
 2. Víctor Querol (La Lira Vendrellenca – SE)
 3. Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera)

Sub-15 Femenina

 1. Rut Casas (Grup Excursionista Manlleu)
 2. Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
 3. Rut Monsech (Associació Esportiva Via Boulder)

Sub-15 Masculina

 1. Héctor Bazán (Grup Excursionista Manlleu)
 2. Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera)
 3. Ton Casas (Grup Excta. Manlleu)

Sub-18 Femenina

 1. Maria Robledo (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)

Sub-18 Masculina:

 1. Guillem Monsech (Associació Esportiva Via Boulder)
 2. Alex Hernández (Club Esqui Berguedà – SE)
 3. David Romero (Club Excursionista Reddis)

Veterans:

 1. David Durán (Associació Esportiva Muntanyencs de la Vila)
 2. Tomás Querol (La Lira Vendrellenca – SE)
 3. Andrés Sánchez (Club Muntanyenc Sant Cugat)

Fotografies: Quim Hernández, Manolo Navarro i Kike Sempere.