FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestre
Foto: Roger Mestre

Notícies - 20/02/2022

Matxacuca fa el doblet a Biberons

Terra Alta Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La temporada de curses per muntanya tenia el seu punt d’inici aquest cap de setmana a Pinell de Brai (Terra Alta) a la cursa dels Biberos que organitza puntualment cada any el AE Cota 750.

El campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips ha estat la cursa que ha servit per alçar el teló d’aquesta nova campanya.

El campionat ha tingut un clar dominador com ha estat l’AE Matxacuca. L’equip vermell i negre ha estat el guanyador en categoria masculina i femenina. Aquesta era la segona edició en què se separaven les dues categories després de que tradicionalement es feien equips mixtes.

En categoria femenina l’equip del AE Matxacuca format per; Paloma Lobera, Silvia Puigarnau, Esther Encina i Aina Cusí, ha pujat al primer calaix del pòdium superant al potent equip del CE Oliana-Blue Motors encapçalat per Georgina Gabarró i acompanyada de Clàudia Roca, Olga Sierra i Anna Fernàndez que han aconseguit la segona posició final. El tercer calaix femení ha estat pels guanyadors de fa dues temporades, aquí mateix a Biberon, l’equip del CEM la Cameta Coixa amb Rosa Navarro al capdavant i Laia Solé, Paula Espinach i Marga López, acabant de perfilar un gran equip.

Pel que fa a la categoria masculina l’AE Matxacuca ha fet el doblet i el quartet amb Edu Hernández, Diego Arroyo, Miquel Curz i Arnau Aranda ha entrat per davant del que segurament era l’equip favorit i campió fa dues temporades el CEM la Cameta Coixa. Jonata Cuesta, Jordi Vidal, José Antonio Montagut i Julen Calvo han estat finalment el segon equip a la general. La tercera posició ha estat una de les revelacions i se l’ha emportat el CE Solsonès que amb Wifred Lladó al capdavant ha tancat els llocs d’honor. A Lladó l’han acompanyat, Albert Moliner, Marc Male i Xavier Espiña.

El Matxacuca agafa el relleu del CE Trencacims en categoria masculina i del CE Pontsicà en categoria femenina que es van emportar l’última edició del Campionat de Catalunya. 

L’any 2020 va ser una de les últimes curses que es va poder disputar abans de la pandèmia i va servir també per proclamar a l’equip de la CE Cameta Coixa com a campions de Catalunya en l’edició celebrada a la mateixa cursa de Biberons.

La cursa dels Biberons ha tornat a barrejar història i esport amb la tradicional sortida i arribada davant de l’edifici de la Cooperativa  de Pinell de Brai (Terra Alta) i les recreacions històriques de la Guerra Civil.  La cursa ha constat de 23 quilòmetres i 1345m d+. La prova després de la seva sortida de Pinell de Brai, s’ha endinsat aviat cap a la serra de Cavalls i tot seguit a la serra de Pàndols, per a acabar de nou al mateix municipi. Els corredors i corredores han realitzat un recorregut circular que ha ofert unes vistes inigualables. Un entorn fràgil i aspre a la vegada, amb algunes espècies florals endèmiques del clima mediterrani litoral.