FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 18/02/2024

Matxacuca el més potent en curses per muntanya a Catalunya

Baix Camp Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La localitat de Mont-roig del Camp, al Baix Camp,  ha estat l’escenari de la completa Cursa per Muntanya 4 termes. Una proposta de cursa lineal que ha sortit aquest matí des de Pratdip i per arribar a Mont-roig del Camp.

L’entitat AE Matxacuca ha destacat amb un doblet, assolint la victòria tant en la categoria masculina com femenina, consolidant-se com l’entitat més potent en curses de muntanya a Catalunya.

La cursa, amb molts quilòmetres de sender i baixades tècniques, ha ofert als participants una experiència única per gaudir d’aquestes muntanyes. Amb un desnivell positiu que destaca per concentrar-se majoritàriament en la primera meitat del recorregut, la prova presenta canvis constants de terreny, des de sorra vermella fins a senders revirats, boscos tupits, zones escarpades, tallafocs, pedres dures i camins llegendaris empedrats. Una experiència per a tots els corredors que es volen mesurar en terreny de complexitat sense traslladar-se als Pirineus.

Els punts culminants són el Castell de Pratdip, el sender (PR) que comunica Pratdip amb els Bullidors de Colldejou, la pujada a La Mola de Colldejou i la baixada de Colldejou pel sender de la “Dovieta”. La part final de la cursa ha destacat amb l’ascens a la Roca del Pagès, coneguda com la “Zegama” de Mont-roig, que ha portat els participants fins darrere de l’Ermita Mare de Déu de la Roca.

A la competició masculina, l’AE Matxacuca ha obtingut el primer lloc amb un destacat doblet, ja que Arnau Aranda, Diego Arroyo, Miquel Cruz i Roberto Sanchez han aconseguit 174 punts, destacant Arnau Aranda que ha acabat 6è a la classificació general. Pel que fa a les dones, l’AE Matxacuca també ha dominat amb Jenny Arasil, Aina Cusí, Palma Lobera i Silvia Puigarnau acumulant 218 punts.

Altres entitats notables inclouen l’equip masculí de l’Areny, equip coneixedor de totes les contrades d’aquesta cursa, ja que corrien a casa. Joan Cabré, Pol Vila, Aleix Toda i Carles Salsench que s’ha alçat amb la medalla de plata banyats per una forta ovació de la gent del poble. En la competició femenina, el UECAnoia, encapaçalat per Rosa Navarro, Elia Vidal, Raquel Fernández i la Diana Carrasco. 

El podi masculí s’ha completat amb el Trencacims, amb Francesc Caballé, Pau Bila, Aitor Tomàs i Pau Lleixa que han sumat els punts, mentre que en la categoria femenina, Centre Excursionista Solsonès ha aconseguit la medalla de bronce amb Laia Andreu, Laia Gilibets, Agnès Bartolómé i Mavi Gil Rafat.

Els guanyadors absoluts de la cursa han estat Rosa Navarro i Ivan Calvo. Dani Castillo ha pujat finalment al segon esglaó en una competició en la qual ha corregut freqüentment al costat d’Ivan durant tota la cursa. El tercer ha estat el bessó de Ivan, Julen Calvo, que ha aconseguit retallar diverses posicions des de la meitat de la cursa fins arribar al podi. Els germans Calvo ja es van imposar fa tan sols unes setmanes, junts en una emocionant arribada a meta a la Cursa dels Biberons a Pinell de Brai. En la categoria femenina, Rosa Navarro ha dominat, amb Anna Fernández i Jennifer Arasil ocupant els llocs segon i tercer, respectivament.

La pròxima gran cita en el calendari català de curses és la Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada a Prades, que iniciarà la 12a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència.

Classificacions a 9hsports

Fotos de la cursa per Pat Soler