FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 21/12/2022

Mateixa essència, diferents proves, a la nova temporada de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha presentat el nou calendari de Curses per Muntanya d’aquest 2023.

Un calendari que segueix la línia encetada aquest darrer 2021 i continuada l’any 2022 i que aposta per seguir convertint les competicions organitzades per les entitats de la FEEC, en proves de referència al país.

 Més de dues dècades de “la nostra Copa” 

La Copa Catalana de Curses per Muntanya arriba a la seva vint-i-unena edició. Ho fa més carregada d’energia que mai i després d’una darrera edició espectacular en l’àmbit de participació i de competició.

Per aquest 2023 la Copa pateix un gir important respecte a les dues anteriors copes. Des de l’Àrea Esportiva de la FEEC i el Comitè de Curses per muntanya s’ha apostat per  la diversificació de curses i per un calendari que anirà des del mes de febrer fins al mes d’octubre i per intentar arribar a pràcticament tot el territori.

Imatge Calendari de CursesLa primera aturada de la nostra Copa serà ben aviat el 12 de febrer a les Terres de l’Ebre. La IX Cursa dels Biberons a Pinell de Brai (Terra Alta) donarà el tret de sortida a aquesta edició número 21 de la competició.

Al mes de maig quedarà reservat novament per una de les novetats de la copa i el dia 28 els esportistes es desplaçaran fins al Ripollès per disputar la Molló Trail organitzada des del CE de Muntanya de la Vall de Camprodon.

A l’estiu la nostra Copa no s’atura i torna fin a l’Alt Urgell per a disputar-se la 16a Trobada Aristot que engegarà la recta final de la Copa.

Ja amb la tardor començada el 8 d’octubre la Copa torna al sud del país per a recórrer la serra del Montsant amb la Trail Serra del Montsant. 

El 29 d’octubre els 29,5qm 1600md+ i els paisatges de fulla caduca del Montseny acomiadaran la competició a la Trail Fem Sui

Pel que fa al campionat de Catalunya de Curses per Muntanya es farà el 29 de setembre a la Pujada del Montsià a les Cases d’Alcanar, amb 24Km i 1250md+.

El campionat de Catalunya per equips serà matiner i es disputarà el 12 de març a una de les grans clàssiques com és la Cameta Coixa. 

Natalia González (Running Vigia) i Marc Ollé (GE Oliana) buscaran relleu en aquesta nova temporada de la Copa de Curses per Muntanya que es va tancar el passat dissabte 17 de desembre a la Vall d’en Bas amb l’entrega de premis.

El calendari de Curses per Muntanya de la FEEC comptarà també amb fins a divuit curses Open organitzades des de diferents entitats de la FEEC.

Verticals consolidades i una novetat 

La XIII Copa Catalana de Curses Verticals aposta per mantenir un calendari consolidat amb tres curses clàssiques i una aposta nova a Andorra.

Com ja marca la tradició el Berguedà obrirà aquesta copa de Curses Verticals amb una de les curses més esperades com és la Vertical del Sobrepuny. La cursa arriba a la seva desena edició i consolidada al calendari de la Copa. La Sobrepuny obrirà la temporada de verticals que seguirà el 10 de juny amb la gran novetat de la temporada com és la Casamanya Extrem Vertical a Andorra. La FEEC i la Federació Andorrana de Muntanya segueixen la seva col·laboració després de l’estret lligam que ja tenen a la Copa d’Esquí de Muntanya o en la correspondència de refugis.

Des d’Andorra la Copa baixarà fins al Baix Ebre per la disputa d’una altra de les clàssiques com és el KMV de Roquetes el 10 de setembre.

La 13a edició de la Copa de Verticals es tancarà com ja ha passat les dues darreres temporades a una de les icones de les verticals com és la Vertikalm al Puigsacalm.

El campionat de Catalunya de la modalitat es decidirà el 12 de març a l’Alta Ribagorça amb la disputa d’una nova edició de la Cara Amón. 

Georgina Gabarró (GE Oliana) busca relleu després de dominar amb autoritat les dues darreres edicions de la copa. Jodi Bolet (UE Vic) voldrà també mantenir el tro que ha estrenat aquesta temporada com a campió.

Treballant per l’ultraresistència

El calendari de Curses d’Ultraresistència es tancarà les pròximes setmanes. De moment té dues aturades ja assegurades el 20 de maig a Berga, amb la disputa de l’Ultra Ensija, que de moment farà de Campionat de Catalunya per equips, però que podria ser també el tret de sortida de la copa, i l’Ultra Trail del Montsant el 7 d’octubre que serà Campionat de Catalunya individual.

El pròxims dies l’Àrea Esportiva de la FEEC podria confirmar la confecció de la que seria 11a Copa Catalana d’Ultraresistència.

Consulta tot el calendari