FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/01/2024

Marta Garcia bronze a la vertical de la Comapedrosa

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Aquest cap de setmana l’estació de Pal Arinsal a Andorra, s’ha tornat a vestir de competició per la celebració per la segona entrega de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya: la Comapedrosa, una de les parades més clàssiques del circuit de la Copa del món ISMF en una jornada marcada pel sol i pel fred.

Una trentena de dones van prendre la sortida a les 9.30 del matí per encarar els 720 positius i tot i que un primer moment va ser De Silvestro la que empenyia en primera posició, seguida de prop per la forta selecció austríaca –Sarah Dreier i Johanna Hiemer– i les franceses Emily Harrop i Celia Perillat-Pessey i la catalana Marta García.

A la part més dreta de la cursa ja era Garcia qui feia moure el grup liderant a cursa amb una Alba De Silvestro ben enganxada. Ha estat a les últimes rampes que la italiana ha tret una marxa més per passar la catalana. També la francesa, Harrop ha collat en la lluita per l’or que finalment s’ha decantat per la italiana que aconsegueix amb aquesta la seva primera victòria en una cursa vertical al circuit de la Copa del Món. Marta Garcia, ha completat en 32:49.83 a 26 segons de De Silvestro. 

Remi Bonnet ha fet doblet a la masculina, el suís coneix el curs d’Andorra de memòria i ha acabat passant la meta i ha aturat el crono als 26:07 minuts, només 12 segons més que el seu propi rècord. Cinquanta segons després, un altre suís, Werner Marti, ha creuat la meta en segona posició, deixant enrere Thibault Anselmet qui s’ha fet amb la medalla de bronze. Oriol Cardona ha estat 14è.

El proper cap de setmana l’epicentre del esquí de muntanya internacional serà a Catalunya, a la estació d’FGC de Boí Taüll, amb la celebració de la tercera prova de la Copa del Món amb un Sprint dissabte i uns relleus diumenge.

Tots els resultats