FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FGC
Foto: FGC

Notícies - 16/01/2024

Boí es vestirà de gala per a rebre la Copa del Món d’esquí de muntanya

Barcelonès Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) arribarà a l’Alta Ribagorça aquests pròxims 27 i 28 de gener. L’Espai Provença de Barcelona ha estat l’indret escollit per a fer la presentació oficial de la prova. La Copa del Món disputarà dues de les seves proves a l’estació d’esquí de Boí Taüll, ubicada a la Vall de Boí (Alta Ribagorça).

Per tercer any consecutiu Catalunya tindrà una prova internacional d’esquí de muntanya

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el president i el director de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Antoni Segarra i Toni Sanmartí, respectivament; el director de l’estació de muntanya de Boí Taüll, David Ros, o el secretari general de la ISMF, Jordi Canals, entre altres personalitats.

Foto: FGC

Pel que fa a les proves que se celebraran a Boí, seran les modalitats d’Esprint i Relleus Mixtos. Aquestes modalitats formaran part dels Jocs Olímpics de Milano Cortina 2026 i serviran, també, com a test per als esportistes catalans. Oriol Cardona (Skimo Club Camprodon), Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team), Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) o Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), són alguns dels protagonistes que lluitaran per enfilar-se fins a la part alta de la classificació.

La Vall de Boí espera la participació en la doble cita de 200 esportistes i de gairebé una trentena de països. Amb aquesta cursa Boí consolida, així, el seu posicionament internacional en la disciplina després de ser protagonista del Campionat del Món d’Esquí de Muntanya l’any passat i dels Campionats Europeus 2022.

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya va arrencar a Val Thorens (França) amb la victòria destacada d’Oriol Cardona i la segona cita del calendari serà el cap de setmana vinent a Andorra. Caldrà esperar a la tercera prova per a gaudir del certamen a Catalunya.