FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 10/12/2020

Maria Costa i la FEEC premiats a la Festa de l’Esport Català

Esquí de muntanya

El jurat de la Festa de l’Esport Català s’ha reunit  per deliberar i votar les candidatures de l’edició 2020. El jurat ha decidit donat el premi a l’esportista catalana amb més projecció a la bagenca del AE Mountain Runners del Berguedà, Maria Costa.

Maria Costa ha tancat un 2020 amb una medalla d’Or als Jocs Olímpics d’hivern de la Joventut a Lausana en Esquí de Muntanya. Primera esportista catalana i espanyola que guanya un Or en uns Jocs Olímpics d’Hivern. La Maria té 17 anys i és un dels grans valors de l’esquí de muntanya català i de cara a l’entrada d’aquest esport en uns Jocs Olímpics Absoluts.

Costa es troba concentrada ara mateix a Sierra Nevada on aquest pròxim cap de setmana formarà part de la Selecció Catalana que competirà a la primera prova de la Copa d’Espanya d’esquí de muntanya.

Maria Costa agafa el relleu de la Clàudia Sabata premiada l’any 2018 pel seu campionat del món junior en curses per muntanya.

LA FEEC PREMIADA

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya recollirà dos guardons més en aquesta gala. La FEEC ha estat reconeguda per la celebració del seu centenari aquest 2020 i també com a la millor gestió federativa aquest 2020.

La FEEC recull aquest reconeixement pel seu creixement sostingut i per la seva tasca de gestió amb les diferents entitats, clubs i esportistes de muntanya.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, aprofitant l’acte d’inauguració de l’exposició “100 anys sent FEEC” ha volgut felicitar a la FEEC per la seva gestió social, econòmica i esportiva aquests darrers anys.

Aquest any, i a causa de la pandèmia pel coronavirus, el premis es lliuraran a finals del mes de gener a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. L’entrega dels guardons es podrà veure pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya el pròxim 9 de febrer de 2021. Durant la gala es farà un reconeixement pòstum a Josep Lluís Vilaseca, exsecretari general de l’Esport i figura clau de l’esport català dels últims 40 anys

El llista completa dels premiats és la següent:

Premi al millor esportista: Toni Bou
Premi a la millor esportista: Aina Cid
Premi a l’esportista amb més projecció femenina: Maria Costa
Premi a l’esportista amb més projecció masculina: Eduard Rousaud
Premi al millor equip català: FC Barcelona futbol femení
Premi al/a la millor entrenador/a: David Martín
Premi a l’esportista llegendari/dària: Víctor Tomàs
Premi a l’Esperit Esportiu: Astrid Fina
Entitats centenàries: Ripoll CF, Agullana CD, CF Bellpuig, CD Masnou, CF Puigvertenc, ATC Sant Pol, UE Sant Sadurní, CF Torà, UD Viladecans, CE Portbou, CF Capellades, CT Lleida i la FEEC
Premi a la Gestió Federativa: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya
Premi Empresa de l’esport: SevenMila