FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/01/2019

Clàudia Sabata, millor promesa de l’esport català

Curses per Muntanya Esquí de muntanya

Una àmplia representació de la FEEC ha acompanyat a l’esportista berguedana a la gala de lliurament de premis. A més a més del president, Jordi Merino, també hi eren el vicepresident, Josep Casanovas, el director tècnic esportiu, Antoni Massagué, la coordinadora de comitès, Meritxell Soler i el seleccionador català de curses per muntanya, Fernando Rosa.

“Esportista amb més projecció femenina de l’any”. Aquest és el premi que ha rebut avui la jove corredora de la Selecció Catalana de curses per muntanya i d’esquí de muntanya, Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà), de mans de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport. Aquest és un dels premis que s’han entregat a la 22a Festa de l’Esport Català al CaixaForum de Barcelona. Una festa que vol donar visibilitat a l’esport català i a uns esportistes que durant el 2018 han destacat en les seves modalitats, així com pel seu esperit esportiu en el sentit més ampli de la paraula.

Clàudia Sabata ha recollit el premi de mans del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras i del mateix president de la FEEC, Jordi Merino, en una gala que s’ha pogut seguir en directe per Esport3.

Sabata, que la passada temporada va fer el salt a la selecció absoluta de curses per muntanya i d’esquí de muntanya, ha reconegut que serà una temporada difícil pel fet de ser la “petita” de la competició: “Les competidores d’aquest any són dures, són molt grans i jo em veig molt xica”, ha assegurat Sabata entre somriures quan recollia el premi.

Amb aquest merescut guardó, Clàudia Sabata agafa el relleu de Núria Picas (millor esportista catalana l’any 2015) i Òscar Cadiach (premi esperit esportiu 2017) que han estat els darrers esportistes de muntanya que han estat reconeguts.

Sabata, a més a més de ser una de les actuals cares visbles dels esports de muntanya del país, és una de les protagonistes del vídeo promocional de la FEEC d’aquest 2019.

L’esportista berguedana s’ha convertit en una de les sensacions de la darrera temporada: campiona del Món júnior de Curses per muntanya i subcampiona del Món júnior de curses verticals, enguany  competirà a la Copa del Món amb la Selecció Catalana.

Sabata també seguirà integrant la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanyapresentada dissabte a la Molina. La jove ja va començar a preparar la temporada participant en les estades d’esquí de muntanya que va fer la selecció a Tignes, amb l’objectiu de competir amb garanties a les tres proves de La Grande Course: la Pierra Menta, Adamello i Mezzalama; i va fer segona aquest passat dissabte a la Crononiu, darrera prova de la 14a Copa Catalana de Curses Verticals d’esquí de muntanya disputada a la Molina.

Imatge de família dels premiats amb Clàudia Sabata entre Gerard Esteva (president de la UFEC) i Jordi Alba (millor esportista català de l’any)

Premiats a la 22a Festa de l’Esport Català

Premi al millor esportista: Jordi Alba.
Premi a la millor esportista: Jessica Vall.
Premi a l’esportista amb més projecció masculina: Manel Balastegui
Premi a l’esportista amb més projecció femenina: Clàudia Sabata
Premi al millor equip català: CPA Olot
Premi al/a la millor entrenador/a: Joan Francesc ‘Rubi’ Ferrer 
Premi a l’esportista llegendari/dària: Juan Carlos Navarro
Premi a l’Esperit Esportiu: Mari Pau Corominas
Clubs Centenaris: Club Natació Reus Ploms, Club Esportiu Ivars d’Urgell, Club Futbol Barbens, Vilafan Futbol Cub, Club Futbol Organyà, Club Deportiu Alcanar, Club Futbol Juneda i Pontenc Club Esportiu.
Premi a la Gestió Federativa: Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.