FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Marc Pinsach guanya la tercera Olla de Núria consecutiva i Laura Orgué encapçala el podi femení | FEEC

Notícies - 14/07/2014

Marc Pinsach guanya la tercera Olla de Núria consecutiva i Laura Orgué encapçala el podi femení

Curses per Muntanya

Marc Pinsach ha complert amb l’objectiu i ha sumat la tercera Olla de Núria consecutiva aquest diumenge 13 de juliol. El corredor de la Colla Excursionista Cassanenca va liderar la prova des de l’inci i va travessar la meta amb una estelada al cap de 2 hores i 18 minuts. L’atleta de Cassà ha corregut seguit d’Agustí Roc i Nil Cardona durant bona part de la cursa, i més tard també per Oriol Cardona.

El podi català de l’Olla de Núria 2014 estava assegurat, amb Nil Cardona (Ski Club Camprodon SE) que ha arribat uns 3 minuts després, i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) 1 minut després que el seu germà, que havia aconseguit retallar temps a Agustí Roc (Associació Esportiva Matxacuca), que ha acabat en cinquena posició. El quart lloc, pedrò, se l’ha endut el corredor italià Rolando Piana.

Laura Orgué encapçala el podi femení

En noies s’ha imposat clarament Laura Orgué, que es va proclamar campiona del món de Quilòmetre Vertical fa pocs dies a Chamonix, i que aquest divendres guanyava la prova de Copa del Món amb el Quilòmetre Vertical de la Face de Bellevarde, a Val d’Isère (França). L’atleta de la Unió Excursionista Urgellenca ha fet un temps de 2 hores i 37 minuts, a força distància de la segona classificada, Emanualeza Brizo, que ha fet 2 hores i 50 minuts, a pocs segons de la tercera dona, Laia Andreu (Club Excursionista de Gràcia). Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes), campiona de l’Olla en l’edició de fa un any, i Anna Comet (Unió Excursionista de Vic), han aconseguit el quart i el cinquè lloc respectivament.

Aquest diumenge Pinsach i Comet seran a Dolomites, per disputar la Dolomity Skyrace, la segona prova de la Copa del Món, amb la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC.

Els joves del CTCMC també corren l’Olla de Núria

Aquest any l’organització de l’Olla ha ofert un recorregut alternatiu per a joves de menys de 18 anys: L’Olleta Júnior, de 12 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. Pels més petits s’ha creat l’Olleta Juvenil i Cadet, amb recorreguts més curts.

Els joves del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC també hi han participat. A l’Olla en categoria sénior ha corregut Júlia Font (Grup Excursionista i Cultural Alpí – Lletissonada), que ha fet un 8è lloc, i Míriam Martínez (Centre Excursionista Pontsicà), que ha fet el 17è lloc. En l’Olla Júnior, Jan Margarit (Unió Excursionista de Matadepera) ha guanyat, Roger Escolà (Unió Excursionista Urgellenca) ha fet 4t, Martí Gelonch (Club Esportiu Korretonencs) 5è, Fèlix Díaz (Centre Excursionista del Penedès) 6è, Gerard Batet (Club Excursionista Uecanoia) 8è, i Biel Mossoll (Centre Excursionista d’Olot) 9è. Per altra banda, quatre joves més, Genís Casallach (), Maria Illa, i David, Anna i Gemma Terns han fet un entrenament seguint el recorregut i fent d’avituallament pels corredors.

El proper cap de setmana els esportistes del CTCMC participaran a la trobada l’Intercentres de Curses de Muntanya, a Ripoll.