FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Lymbus
Foto: Lymbus

Notícies - 15/06/2020

Marc Pinsach estrena el documental ‘Aneto, la història d’un temps’ i torna als origens de les curses per muntanya

Curses per Muntanya

” Som fills del pas del temps i de les vides ja viscudes, la tradició i la història ens modulen fent a  la vegada de presó i de font d’inspiració. Aquesta obsesió nostra de pujar muntanyes també estarà influida pels que ens han precedit i serà el testimoni d’aquesta història que passa d’una generació a una altra … ”

Així comença a explicar la seva història amb les curses per muntanya i l’Aneto, en Marc Pinsach (CE Cassanenca). El corredor i esquiador gironí analitza el recorregut de les curses per muntanya al país lligat amb el seu intent de rècord en l’ascens a l’Aneto.

Aneto. La història d’un temps ” és un documental produït per Lymbus i que neix a partir de la temptativa de rècord a l’Aneto de Marc Pinsach a l’estiu de 2017.  En aquest s’estableix un diàleg entre el passat i el present per entendre els orígens de l’obsessió de pujar muntanyes corrent. El documental ha estat penjat a les xarxes en mode ppv.

L’atleta de Cassà de la Selva va seguir la ruta de la mítica Marató de l’Aneto de final dels anys ’90, punt d’inflexió per a les curses per muntanya a casa nostra. A través de la història d’aquesta cursa i la de Quico Soler, posseïdor del rècord i guanyador de les tres edicions de la cursa, veurem d’on venim per saber cap on anem.

Aquesta Marató de l’Aneto és l’embrió de la selecció de curses per muntanya de la FEEC. Formada aquell 1997 per en Jordi Marimón com a seleccionador i que va comptar d’entrada amb el mateix Quico Soler, l’Òscar Balcells, en Joan Cardona i Agnès Riera per anar a competir a la Copa del Món d’aquell mateix any als peus del Cerví on va aconseguir un més que meritori segon lloc.

L’Extrem Marathon de l’Aneto es va convertir en un punt de partida per tota una generació d’esportistes que han estat els referents i pioners en les curses per muntanya del país.