FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 23/10/2023

Marc Ollé segueix guanyant

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Marc Ollé (GE Oliana) segueix sense baixar el ritme i es proclama campió de la Copa estatal de Curses per Muntanya. L’esportista de l’Anoia ha estat el gran dominador de la competició estatal i ha mantingut la distància de punts que havia aconseguit anteriorment en l’última cursa disputada a Sierra Bullones (Ceuta).

Una cursa molt ràpida on Marc Ollé ha mostrat un cop més la seva polivalència i experiènca per emportar-se la victòria superant a Adil Moussaoui que defensava títol de campió estatal de la Copa.

Marc Ollé a l’arribada de la Sierra Bullones guanyant la cursa.

Ollé va acabar la competició com l’havia començat a Sierra Blanca (Andalusia) i no va donar opcions als rivals que esperaven l’ensopegada del català per a poder emportar-se el campionat.

Marc Ollé ha explicat que la cursa a Ceuta ha estat una de les seves millors curses i que ha arribat en un bon moment de forma tot i l’exigent recuperació després de l’Ultra Pirineu, on va ser cinquè.

Ha estat una de les meves millors curses. M’he sentit com mai

Marc Ollé ha ssegurat que “volia demostrar que es pot fer una temporada molt completa sense renunciar a la feina i entrenant quan pots. Aquest any tanco la temporada molt satisfet”.

L’esportista català ha explicat també el periple que va realitzar per anar i tornar de la competició que s’ha disputat a Ceuta. Ollé va viatjar en helicòpter però degut al mal temps va haver de tornar cap a Ceuta en el viatge de tornada on va acabar agafant un Ferry dels pocs que circulaven a causa del mal estat de la mar. Segurament no han estat les millors condicions per a disputar-se un títol però tot i això Ollé ha tornat del nord d’Àfrica amb bon regust de boca.

La història d’amor de Marc Ollé amb les victòries sembla que no té fi. Ollé, que l’any passat es va proclamar campió de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, tercer a la Copa Catalana de Curses Verticals i va aconseguir el subcampionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència a Berga on defensava el títol aconseguit l’any 2021, ha aconseguit seguir sumant èxits aquest 2023 on ha tancat un cicle de dos anys plens d’èxits.

Ollé ha demostrat ser un tot terreny en qualsevol de les modalitats de Curses per Muntanya i ha seguit ensenyant les seves credencials per a poder seguir creixent les pròximes temporades. De fet l’esportista català ha estat l’únic aquesta temporada que ha estat convocat per Pere Rullan per les seleccions de curses en línia, vertical i d’ultraresistència.

La seva resposta ha estat sempre positiva i va sumar un segon lloc per equips a l’estatal en línia a Rute i va aconseguir per primer cop a la seva carrera esportiva el campionat estatal d’Ultraresistència guanyant a les Terres de l’Ebre la Trencacims. Ollé passava a entrar dins una reduïda llista de catalans que s’hagin proclamat campions estatals d’Ultraresistència (el “blacky” Morales, Andreu Simon i Marta Molist).

Aquesta victòria a Paüls el va portar a disputar el campionat d’Europa d’Ultraresistència a terres balcàniques, allà Ollé va acaronar el pòdium i al mes de juliol es penjava una meritòria medalla de xocolata amb la quarta posició europea.

Marc Ollé, amb 34 anys, es marca com a gran repte la pròxima temporada la seva aparició a la Copa del Món de Curses per Mutanya.