FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/07/2019

‘Maleïda 1882’ s’estrena als cinemes de Catalunya

Excursionisme Cultura

“Maleïda 1882” L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, arriba a les pantalles catalanes. Ho farà de forma esglaonada i Barcelona i Girona podran ja aquest divendres veure aquesta pel·lícula documental dirigida per Albert Naudin i produïda per FilmeXplora produccions.

La preestrena que va tenir molt bona acollida es va fer el passat 21 de juny al Teatre l’Atlàntida de Vic, tot i que el film ja s’havia pogut veure al Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT a Roda de Berà.

El 5 de juliol no ha estat triat com una data casual, ja que coincideix amb la data del 1882 que Verdaguer va iniciar la travessa pel Pirineu. L’objectiu és que la pel·lícula arribi arreu del territori al llarg de l’estiu, aquesta informació s’anirà actualitzant a la web del projecte www.verdaguerpirineus.cat on també es pot visionar el tràiler de la pel·lícula.

Els federats i federades de la FEEC tindran 2’5€ de descompte a les projeccions que es facin al cinema Girona de Barcelona el 5,10 i 17 de juliol a les 20h i a la que es farà al cinema Truffaut de Girona el dia 5 de juliol a les 20h.

En altres projeccions com és el cas d’Olot, l’11 de juliol, els socis del CE Olot també tindran descompte per poder veure la projecció.  La pel·licula es projectarà també a Berga, Manresa, Figueres, Sant Feliu de Codines, Sabadell o La Seu d’Urgell aquest mes de juliol.

La pel·lícula recrea per primer cop l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, ho fa amb un rodatge tan èpic com l’odissea pirinenca de Jacint Verdaguer i que ha permès recrear amb absoluta fidelitat la primera gran travessa catalana a aquesta muntanya. El documental, ha estat dirigit per l’Albert Naudín i ha comptat amb la interpretació de Lluís Soler.  L’obra està  basada en el llibre “Maleïda d’en Bernat Gasull publicat per Verdaguer Edicions

Podeu llegir un ampli reportatge sobre aquesta pel·lícula a la revista Vèrtex 284