FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 284

Serralada dels Alps, territori quatremil

Maig-juny 2019

Serralada dels Alps, territori quatremil. Manel Borrell

L’estiu passat, un alpinista català va ser el primer del nostre país a completar la llista d’ascensions als vuitanta-dos quatremils dels Alps. Es tracta de Manel Borrell, que ens explica en primera persona la seva llarga trajectòria sobre les grans altures de l’arc alpí.

La vall de Chapursan. Tato Rosés i Marta Bretó

Al nord del Pakistan, entre el Karakoram i l’Hindukush afganès, hi ha una d’aquelles valls remotes que no han vist gairebé cap muntanyenc occidental. Guiats per miners i pastors, ens aventurem pels pobles, colls i glaceres ignotes de la vall de Chapursan.

Entrevista a Joan Quintana. Quim P. Casadesús

“M’atrauen els pics punxeguts, no les muntanyes rodones”. Joan Quintana és clar i directe, com ho són les seves guies d’alpinisme glacial i els seus documentals sobre els refugis de muntanya per a la televisió. Conversem amb el divulgador per excel·lència de l’escalada en gel a Catalunya.

L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto. Bernat Gasull i Albert Naudín

Resum de la pel·lícula que recrea per primer cop l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, ho fa amb un rodatge tan èpic com l’odissea pirinenca de Jacint Verdaguer que ha permès recrear amb absoluta fidelitat la primera gran travessa catalana a aquesta muntanya. El documental, ha estat dirigit per l’Albert Naudín i ha comptat amb la interpretació de Lluís Soler.  L’obra està  basada en el llibre “Maleïda d’en Bernat Gasull publicat per Verdaguer Edicions.

Les estades per a joves als Pirineus. Pau Garcia

Les estades als Pirineus arriben a principis d’estiu a la seva vuitena edició. Aquesta activitat té com a objectiu la introducció dels joves en el món de l’alta muntanya. Juntament amb les estades específiques dels diferents esports de muntanya, constitueixen un recurs formatiu que la FEEC posa a disposició dels joves federats.

Crèdits

VÈRTEX 284, MAIG-JUNY 2019

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Luis Alfonso, Armand Ballart, Judit Baseiria, Manel Borrell, Jordi Brú, Dani Brugarolas, Núria Casaldàliga, Eliseu T. Climent, Pere Esteban, Enric Faura, Maria Faura, Pau Garcia, Bernat Gasull, Josep Llusà, Albert Naudín, Laura Piferrer, Nicolau Pineda, Marc Pinsach, Joan Quintana i Tato Rosés.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Pau Aguilera, David Ayllón, Marta Bretó, Jordi Canyameres, Roger Cararach, Oriol Cardona, Edu Català, Samuel Colomer, Julio Escarabajal, Carles Lluch, Nora Marcilla, François Marsigny, Adrià Martínez, Oriol Mestre, Anna Mongay, Lucía Muñoz, Jordi Peró, Pep Serra i Rafa Vadillo.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: