FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/10/2014

L’expedició d’esquiadors catalans liderada per Joan Cardona renuncia a pujar al Dhaulagiri VII

Alpinisme

L’expedició d’esquiadors de muntanya catalans ha renunciat a intentar l’ascens al Dhaulagiri VII, al Nepal, segons ha informat Catalunya Informació aquest matí i recull NacióMuntanya.cat. Les raons han estat les fortes nevades dels darrers dies al massís de l’Himàlaia i, sobretot, les allaus que, en el cas de l’Annapurna, han provocat la mort d’un mínim de 41 alpinistes.

Segons ha explicat el seleccionador català d’esquí de muntanya i cap de l’expedició, Joan Cardona, a Catalunya Ràdio: “Nosaltres vam arribar bé al camp base però amb tanta neu tot ha esdevingut perillós”. L’alpinista català ha afegit: “Estem pendents de la meteorologia per poder marxar del camp base. Si no neva més marxarem d’aquí sense cap problema”.

L’expedició, formada majoritàriament pels esportistes de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC, tenia com a objectiu pujar al Dhaulagiri VII, un cim 7.246 metres del massís de l’Himàlaia. Està formada pel mateix Joan Cardona, els seus dos fills Nil i Oriol, els també gironins Gerard Vila i Àlex Masdeu, l’osonenca Marta Garcia, els pallaresos Marta Riba i Gerard Garreta, així com Mireia Miró, que s’hi va afegir des de Katmandú.