FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/02/2014

L’escalador Toti Solé mor en el descens després d’haver escalat una cascada de gel a Noruega

Alpinisme Escalada

Toti Solé, l’escalador vigatà de 33 anys, va morir ahir a la tarda, dilluns 3 de febrer, després d’haver escalat una cascada de gel a la zona de Mo, a prop del poble de Laerdal, a Noruega. L’accident va ocórrer arran d’una relliscada durant el descens quan ja no anaven encordats.

Toti Solé anava acompanyat dels també experts alpinistes Cecilia Buil i Adrián Legarra. La resta de companys no va patir cap dany i, segons fonts properes a la família, l’accident no va ser el resultat d’una temeritat. I, segons informa el portal Osona.com, es preveu que el cos es repatriï d’aquí dos o tres dies quan s’hagin finalitzat tots els tràmits de repatriació.

Solé era company de Pau Escalé, un altre escalador vigatà que va morir fa dos anys mentre escalava en gel a la zona de Gavarnia, al Pirineu francès. Solé i Escalé havien fet junts ascensions d’extrema dificultat en escalada en gel als Alps. Toti Solé també era especialista en escalada lliure en gran paret i se’l valorava com un dels grans escaladors del país.