FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEEC
Foto: CTEEC

Notícies - 08/12/2020

L’escalada seguirà sent esport olímpic a París 2024

Escalada esportiva Escalada

El Comité Olímpic Internacional (COI) ha fet oficial que l’escalada esportiva seguirà sent olímpica als JJOO d’estiu que se celebraran a París el pròxim 2024.

A pocs mesos de viure el debut de l’escalada esportiva en uns JJOO que serà a Tòquio aquest pròxim estiu, des del COI s’ha reafirmat l’aposta per aquest esport dins dels esports olímpics després de la petició que va fer París per poder seguir comptant amb l’escalada a la competició.

A més a més des del mateix COI i des de l’organització de París 2024 ja s’ha fet oficial que es passarà dels 40 esportistes que competiran a Tòquio a 68 esportistes que podran competir a París, això obrirà el nombre de classificats també per la delegació de la FEDME, per participar en aquests jocs. En un principi s’havia obert fins a 52 esportistes però el fet de suspendre dues vegades el preolímpic que s’havia de celebrar a Moscú, la IFSC (Federació Internacional d’Escalada) va decidir mantenir la xifra de 40 esportistes únicament.

El pròxim estiu només l’extremeny, Alberto Ginés, serà el representant FEDME a la competició. El català David Macià, també hi serà com a tècnic de l’equip espanyol.

Macià parlava del futur de l’escalada esportiva en els jocs olímpics i de la situació actual d’aquest esport en una entrevista a la revista Vèrtex.   Macià obria un interrogant al possible canvi també de la competició als JJOO de París respecte al programa que es farà a Tòquio on es farà una combinada de dificultat, bloc i velocitat.

Macià igualment destacava el paper creixent dels joves escaladors catalans que apunten direcció París 2024.

La inclusió de l’escalada com a esport olímpic suposa un reconeixement al creixement d’aquest esport durant els últims anys. Segons la IFSC hi ha uns 35 milions d’escaladors arreu del món, i el 50% tenen menys de 25 anys gràcies a les últimes tendències dels esports urbans.