FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/08/2016

L’escalada serà esport olímpic a Tòquio 2020

Escalada

El Comité Olímpic Internacional (COI), en una reunió celebrada a Rio de Janeiro, ha anunciat aquest dimecres 2 d’agost que l’escalada serà esport olímpic als Jocs Olímpics Tòquio 2020. La International Federation of Sport Climbing (IFSC) ha treballat de valent junt als atletes i federacions per aconseguir el somni olímpic, que ha arribat després d’una fallida candidatura que no va prosperar el 2013.

L’escalada serà un dels cinc nous esports inclosos a les olimpíades japoneses junt al béisbol/softbol, karate, skateboard i surf. El COI ha comunicat que “aquests cinc esports formen un conjunt excitant i dinàmic” i “són una barreja d’esports tradicionals i emergents, amb una clara orientació juvenil, i populars tant al Japó com internacionalment”. Aquesta decisió representa el canvi més significatiu fet mai en un programa olímpic a l’època moderna dels jocs.

La inclusió de l’escalada com a esport olímpic suposa un reconeixement al creixement d’aquest esport durant els últims anys. Segons la IFSC hi ha uns 35 milions d’escaladors arreu del món, i el 50% tenen menys de 25 anys gràcies a les últimes tendències dels esports urbans.