FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 24/10/2022

Les Minis obre el teló del segon Circuit Català d’Escoles de Trail

Vallès Oriental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Aquest dissabte 29 d’octubre Les Minis de la Trail Fem Sui, organitzada pel Club Excursionista Caminaires de Vilamajor, estrenarà el segon Circuit Català d’Escoles Trail. De la mateixa manera que en l’edició del 2021-2021, aquesta segona edició del Circuit estarà formada per vuit proves distribuïdes arreu de Catalunya que se celebraran durant els mesos escolars (enguany des de finals d’octubre fins a finals de maig).

El Circuit Català d’Escoles de Trail neix amb la voluntat que els més petits, de 5 a 12 anys, participin en curses per muntanya traient pes a la vessant més competitiva.

8 proves repartides en un calendari escolar

El Circuit estarà format per vuit proves repartides durant el 2022 i 2023, en mesos escolars. Per escollir-les s’han repartit de tal manera que no hi hagi acumulació de proves, sinó que estiguin diversificades entre l’octubre del 2022 i el maig de l’any 2023. Així doncs, les proves estaran repartides de la següent manera:

  • 29 d’octubre: Les Minis (Club Excta. Caminaires de Vilamajor)
  • 18 de desembre: Cursa dels Raions (Centre Excta. de Catalunya)
  • 25 de febrer: Vallès Drac Race (Centre Excta. de Terrassa)
  • 1 d’abril: Upxic Kids (Centre Excta. Voltreganès)
  • 16 d’abril: 4 Termes Kids (Centre Excta. l’Areny)
  • 1 de maig: Mitja Kids (Ass. Esportiva la Mitja del Castell)
  • 21 de maig: Berga Trail Kids (Ass. Esportiva Mountain Runners del Berguedà)
  • 27 de maig: Mini Trail (Ass. Esportiva Trail Xics Montseny)
Origen del Circuit Català d’Escoles Trail

El propòsit de crear aquest circuit va aparèixer quan el seleccionador de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i director del Centre de Tecnificació, Pere Rullan, va detectar, juntament amb el tècnic Fernando Rosa, l’important treball que es fa des de les entitats amb les escoles de trail. Molts dels joves que entraven amb 15 anys al Centre de Tecnificació, provenien d’una escola de trail i es va buscar la manera de treballar de forma conjunta entre la FEEC i aquestes entitats. Tenir una quarantena d’escoles censades amb uns 1.800 joves sota la seva tutela no era quelcom fàcil d’obviar.

Tal com va apuntar Rullan en una entrevista el febrer de 2020, la diferència recau en el format de les proves: “Volem que les curses siguin festes de muntanya, no tan encarades en la competició. Intentarem incentivar la introducció d’altres activitats per tal que no només hi hagi la cursa”. Això podria incloure, per exemple, el muntatge d’un rocòdrom o d’altres activitats relacionades amb el medi.

A més, pel que fa als reconeixements, seran exclusius de cada cursa i es premiarà a tots els nois i noies per igual, no hi haurà ni un campionat ni un reconeixement global del circuit.