FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/01/2014

Les Estades Hivernals per a joves de la FEEC, a la vall d’Ulldeter

Formació

Entre el 27 i el 30 de desembre es van celebrar les estades hivernals per a joves que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) junt amb les entitats excursionistes per tal de promocionar les activitats de muntanya entre els més joves i formar-los. Les estades es van fer a la vall d’Ulldeter i van participar-hi set joves acompanyats de dos instructors, que van adquirir els coneixements per realitzar amb seguretat i de manera autònoma itineraris hivernals amb dificultats de PD i BD.

Els participants van fer tot tipus d’activitats relacionades amb l’alta muntanya i les condicions meteorològiques hivernals. Es va pujar al refugi d’Ulldeter i es van fer pràctiques de progressió amb piolet i grampons i un taller de rescat en cas d’allaus utilitzant l’ARVA. També es va introduir els joves a la nivologia i es va practicar l’autodetenció amb i sense piolet. Per poder fer pràctiques d’ancoratges en neu i asseguraments dinàmics, ràpels en neu amb bossa enterrada i repassar l’orientació i la interpretació de mapes i ressenyes, es va pujar al pic de Bastiments. Al llarg dels quatre dies també es van obrir diferents itineraris en terreny alpí mixte al Puig dels Lladres i es va fer progressió de llargs muntant reunions, muntatge i descens de ràpel autoassegurat en paret vertical amb piolet i grampons, i construcció de diferents refugis de fortuna.

Els joves que van assistir a les estades hivernals van ser:

  • Pau Salvador Andreazini (Club Excursionista Aritjol)
  • Ferran Álvarez Maté (Centre Excursionsita de Begues)
  • Oriol Lecha Augé (Grup Excursionista d’Oliana)
  • Júlia Busquets Escobet (Centre Excursionista de Navàs)
  • Adrià Pérez Anglés (Centre Excursionista La Xiruca Foradada)
  • Ramon Solé Tosas (Centre Excursionista La Xiruca Foradada)
  • Arnau Raventós Freixas (Centre Excursionista La Xiruca Foradada)

Al llarg de l’any l’Àrea de Formació de la FEEC organitza també estades d’esquí de muntanya, d’escalada, de barrancs, d’excursionisme, d’activitat competitiva i estades als Pirineus, als Alps i amb la Comissió de Joventut de la UIAA. Les primeres que es faran aquest any seran les estades d’esquí de muntanya. Podeu trobar més informació a la pàgina web.