FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Adrià Chueca
Foto: Adrià Chueca

Notícies - 03/01/2020

Les estades hivernals acomiaden l’any al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Alpinisme

Un grup de 7 joves han participat a les darreres estades hivernals de la FEEC entre els dies 27 i 30 de desembre, acompanyats dels guies Adrià Chueca i Toti Valès. Els joves han acomiadat l’any al Parc Natural del Cadí-Moixeró i on el refugi de Rebost ha estat el seu camp base.

Durant els quatre dies s’han realitzat activitats formatives i sortides a diferents sectors
de la zona per dur a terme els tallers d’escalada hivernal i sessions de nivologia. També s’han realitzat pràctiques d’orientació juntament amb les sessions pràctiques i visualitzacions de vídeos formatius al mateix refugi.

A la cara nord de la Bòfia es van realitzar els tallers de gramponatge i autodetencions amb unes condicions excel·lents per a la pràctica de l’alpinisme. A la collada de Comafloriu es van fer tallers de nivologia i la pràctica en la construcció de coves de neu. D’altra banda, es van explicar les maniobres bàsiques per iniciar-se als encordaments bàsics per a la neu: piolet en T, bolets de neu o anclatges, pràctiques i tallers relacionats.

Donades les altes temperatures i l’escassa neu que hi havia a la vessant sud de la Tossa, es va optar per realitzar les activitats a la vessant nord del Cadí on es van trobar unes condicions de neu i de meteorologia excel·lents.